Δήμος Πρέβεζας Μια πόλη κόσμημα!

Άρτα

Με μία πρώτη ματιά

Η Πρέβεζα είναι χτισμένη στην είσοδο του Αμβρακικού κόλπου. Τα εκατοντάδες ιστιοπλοϊκά που ελλιμενίζονται στα ασφαλή νερά του δίνουν στην πόλη κοσμοπολίτικο χρώμα. Ταυτόχρονα οι ψαράδες που δένουν τις βάρκες τους στην προκυμαία , κατά μήκος της παραλίας με τα όμορφα κτίρια και πωλούν την ψαριά τους, γυρίζουν το χρόνο πολλές δεκαετίες πίσω.

Διακοπές στην Πρέβεζα, σημαίνει βόλτα στο ιστορικό κέντρο με τα γραφικά σοκάκια, το Σεϊτάν Παζάρ και τον Ενετικό Πύργο με το περίφημο ηλιακό ρολόι. Περιπλανηθείτε στα δρομάκια της πόλης και στο λιμάνι. Απολαύστε τα προϊόντα της  πρεβεζιάνικης  γης, ντόπιες νοστιμιές όπως  σαρδέλες στα κάρβουνα και γαρίδες Αμβρακικού, μαζί με κρασί, τσίπουρο ή ούζο στα γραφικά ταβερνάκια. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού η Πρέβεζα μετατρέπεται σε κέντρο πολιτισμού με πλήθος εκδηλώσεων, ενώ το χειμώνα παραδοσιακά δρώμενα όπως το καρναβάλι, έχουν την τιμητική τους.

Η ιστορική μνήμη αναβιώνει στον αρχαιολογικό χώρο της Νικόπολης, την πόλη που ίδρυσε ο Οκταβιανός Αύγουστος σε ανάμνηση της νίκης του στη ναυμαχία του Ακτίου (31 π.χ.) κατά του Αντώνιου και της Κλεοπάτρας. Σώζονται τα τείχη, το ωδείο, η νεκρόπολη, το θέατρο, το στάδιο, το μνημείο του Αυγούστου, οι θέρμες, το νυμφαίον και παλιοχριστιανικές βασιλικές με απαράμιλλα ψηφιδωτά. Στο νέο αρχαιολογικό μουσείο της Νικόπολης διοργανώνονται εκπαιδευτικά προγράμματα και ενδιαφέρουσες ξεναγήσεις.

Στην Αρχαία Κασσώπη, με την καταπληκτική θέα στον Αμβρακικό και το Ιόνιο, η περιήγηση σε μαγεύει. Στο Ζάλογγο 410 σκαλοπάτια οδηγούν στον επιβλητικό βράχο με το εντυπωσιακό μνημείο της θυσίας των Σουλιωτισσών. Τα κάστρα του Παντοκράτορα, του Αγίου Ανδρέα, του Αγίου Γεωργίου και της Ρηνιάσας σας μεταφέρουν σε άλλες εποχές. Θαυμάστε τα υπέροχα μοναστήρια του Αγίου Δημητρίου στο Ζάλογγο, της Αβάσσου, του Λεκατσά στο ομώνυμο δάσος, του Προφήτη Ηλίου- Αγίου Ιωάννου Προδρόμου στα Φλάμπουρα. Επισκεφθείτε την Πινακοθήκη Λεάνδρου Σπαρτιώτη στον Άγιο Θωμά και το Λαογραφικό Μουσείο στην Καμαρίνα Ζαλόγγου.

Μαγευτικές παραλίες στην Πρέβεζα  υπάρχουν πολλές! Κυανή ακτή, Μύτικας, Μονολίθι, Κανάλι, Καστροσυκιά, Αρτολίθια, Αλωνάκι στην Πρέβεζα, Λυγιά και Βράχος, είναι οι πιο γνωστές! Το ηλιοβασίλεμα στον Παντοκράτορα και μια κρουαζιέρα στον Αμβρακικό για να παρατηρήσετε τα μοναδικά ρινοδέλφινα, είναι σίγουρα εικόνες που δεν θα ξεχάσετε ποτέ. Βιώστε την ομορφιά της φύσης μέσα από υπέροχες πεζοπορικές διαδρομές στο δάσος Λεκατσά, στο παρόχθιο δάσος του Αγίου Βαρνάβα και στο φαράγγι του Αχέροντα, όπου η μαγευτική παραποτάμια διαδρομή ξεκινά από τις μυθικές πύλες του Άδη.

Load More

Δραστηριότητες

Ιωάννινα

Εμπειρίες

Η Ήπειρος είναι το μέρος του κόσμου που τα συνδυάζει όλα. Μέσα σε πολύ λίγη ώρα, μπορείς να αλλάξεις την κορυφή του πιο ψηλού βουνού με τα καταπράσινα νερά μιας μαγευτικής παραλίας, τη μοντέρνα αρχιτεκτονική με την παραδοσιακή αρχοντιά, τις έντονες δραστηριότητες με τη γαλήνια ηρεμία.

Περιπέτεια

icons experiences

ΦΥΣΗ

icons experiences

ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ

icons experiences

ΑΓΟΡΑ

icons experiences

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

icons experiences

ΘΡΗΣΚΕΙΑ

icons experiences

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

icons experiences

Aξιοθέατα

Η Ήπειρος είναι το μέρος του κόσμου που τα συνδυάζει όλα. Μέσα σε πολύ λίγη ώρα, μπορείς να αλλάξεις την κορυφή του πιο ψηλού βουνού με τα καταπράσινα νερά μιας μαγευτικής παραλίας, τη μοντέρνα αρχιτεκτονική με την παραδοσιακή αρχοντιά, τις έντονες δραστηριότητες με τη γαλήνια ηρεμία.

Δήμος Πρέβεζας
Βασιλική Β’ Αλκύσσωνος (Νικόπολη)

Η Βασιλική Β (Αλκίσωνος), ο μητροπολιτικός ναός της Νικόπολης, βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα της πόλης και χρονολογείται στα μέσα του 5ου αιώνα. Πρόκειται για μεγάλων διαστάσεων πεντάκλιτη βασιλική, με βοηθητικά προσκτίσματα στα νοτιοδυτικά και επιμήκη μνημειακή στοά στο δυτικό τμήμα της. Στο μέσον περίπου του κεντρικού κλίτους διατηρείται αποσπασματικά ο άμβωνας.

Δήμος Πρέβεζας
Κάστρο Ρωγών, Κοίμηση Θεοτόκου

Στο χώρο μεταξύ της Νέας Κερασούντας και της Πέτρας, πάνω σε λόφο, υψώνεται το Κάστρο των Ρωγών. Το κάστρο έχει κτιστεί στα ερείπια της αρχαίας πόλης Βουχέτιο που ήταν αποικία των Ηλείων. Οι πρώτες οχυρώσεις της ακρόπολης έγιναν τον 5ο π.χ. αιώνα και στη σημερινή δομή του κάστρου διακρίνονται οι ογκόλιθοι. Σύμφωνα με τη μυθολογία, ιδρυτής του οικισμού είναι ο Βούχετος, γιος του Εχέτου, που ήταν μυθικός βασιλιάς από την Ήπειρο.

Δήμος Πρέβεζας
Βασιλική Ά Δομετίου (Νικόπολη)

Εντός των παλαιοχριστιανικών τειχών έχουν εντοπισθεί και εν μέρει ανασκαφεί, τέσσερεις συνολικά βασιλικές.

Δήμος Πρέβεζας
Ωδείο Νικόπολης

Το ρωμαϊκό ωδείο, από τα σημαντικότερα και καλύτερα διατηρημένα μνημεία της Νικόπολης, αποτελεί πραγματικό αρχιτεκτονικό έργο τέχνης, δημιούργημα κάποιου άγνωστου, αλλά σπουδαίου αρχιτέκτονα. Βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, στη δυτική πλευρά του παλαιοχριστιανικού τείχους, και συνορεύει με τη ρωμαϊκή αγορά (forum). Σε αυτό πραγματοποιούνταν ομιλίες, φιλολογικοί και μουσικοί αγώνες, αλλά και θεατρικές παραστάσεις κατά τη διάρκεια των Νέων Ακτίων, θρησκευτικών αγώνων που τελούνταν προς τιμή του Απόλλωνα.

Δήμος Πρέβεζας
Μνημείο Αυγούστου στη Νικόπολη

Πρόκειται για το μνημείο – τρόπαιο της ναυμαχίας του Ακτίου, που ανήγειρε ο Οκταβιανός Αύγουστος σε ανάμνηση της νίκης του επί του Αντωνίου και της Κλεοπάτρας και την τελική επικράτηση της Ρώμης στην Ανατολική Μεσόγειο. Κτισμένο το 28 π.Χ. πάνω στο λόφο Μιχαλίτσι, σε θέση με πανοραμική θέα, δεσπόζει του αρχαιολογικού χώρου. Οι πηγές αναφέρουν ότι στη θέση αυτή είχε στήσει το στρατηγείο του ο ίδιος ο Οκταβιανός τις παραμονές της θαλάσσιας αναμέτρησης.

Δήμος Πρέβεζας
Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης

Το κτίριο του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Νικόπολης, συνολικής επιφάνειας 2.150 τ.μ., βρίσκεται στην είσοδο της πόλης της Πρέβεζας. Περιλαμβάνει δύο κύριους εκθεσιακούς χώρους, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, χώρους διοίκησης, εργαστήρια συντήρησης, αποθηκευτικούς χώρους, χώρους εξυπηρέτησης κοινού (εκδοτήριο εισιτηρίων, πωλητήριο, αναψυκτήριο) και ξενώνα.

Δήμος Πρέβεζας
Αρχαίο θέατρο Κασσώπης

Η Κασσώπη είναι χτισμένη σε ένα ευρύχωρο οροπέδιο με υψόμετρο περίπου 550 μ. στις νότιες πλαγιές της οροσειράς του Ζαλόγγου, σε θέση φυσικά οχυρή και στρατηγική. Μπαλκόνι του νομού Πρεβέζης, προσφέρει μοναδική θέα στο Ιόνιο, τον Αμβρακικό, την Λευκάδα και τις ακαρνανικές ακτές.

Δήμος Πρέβεζας
Αρχαίο θέατρο Νικόπολης

Το θέατρο της ρωμαϊκής Νικόπολης είναι το πρώτο μνημείο που παρατηρεί ο επισκέπτης, όταν έρχεται στο χώρο από τα βόρεια. Βρίσκεται στο Προάστειο, βόρεια της τειχισμένης πόλης, νοτιοανατολικά του μνημείου του Αυγούστου και ανατολικά του σταδίου. Πρόκειται για εντυπωσιακό οικοδόμημα, που κατασκευάσθηκε στις αρχές του 1ου αιώνα μ.Χ. μαζί με άλλα δημόσια κτήρια της πόλης.

Δήμος Πρέβεζας
Νεκρομαντείο - Εφύρα

Το πιο φημισμένο νεκρομαντείο του αρχαίου ελληνικού κόσμου βρίσκεται κοντά στις βορειοδυτικές όχθες της Αχερουσίας λίμνης, στο σημείο όπου ενώνονται τα ποτάμια του Άδη, ο Αχέροντας με τον Κωκυτό.

Δήμος Πρέβεζας
Ρωμαϊκό Υδραγωγείο Νικόπολης

Το υδραγωγείο αποτελείται από ένα αγωγό μήκους 50 χλμ. που μετέφερε το νερό από τις πηγές του Λούρου, στις δύο δεξαμενές του Νυμφαίου της Νικόπολης. Για την κατασκευή του αγωγού χρησιμοποιήθηκαν τρεις τρόποι: - λάξευση αύλακα με τοξωτή στεγανοποιημένη κάλυψη και τετράγωνα ανοίγματα εξαερισμού, - διάνοιξη σήραγγας στην περιοχή του Κοκκινόπηλου, - κατασκευή πεσσοστοιχίων που γεφύρωναν τμήματα μεταξύ λόφων και οδηγούσαν το νερό στη Νικόπολη.

Δήμος Πρέβεζας
Όρραον

Η ίδρυση και ο περιτειχισμός του Ορράου πρέπει να έγινε επί του βασιλέως των Μολοσσών Ακλέτα (385-370 π.Χ.) ή το αργότερο στο δεύτερο τέταρτο του 4ου αι. π.Χ. Το 167 π.Χ. ο οικισμός καταστράφηκε από τους Ρωμαίους, ανοικοδομήθηκε και τελικά οι κάτοικοί του αναγκάστηκαν να τον εγκαταλείψουν για να συνοικισθούν στη Νικόπολη που ίδρυσε ο Αύγουστος μετά τη νίκη του στο Ακτιο (31 π.Χ.).

Δήμος Πρέβεζας
Ιερά Μονή Αγίου Δημητρίου Κυψέλης

Η μονή βρίσκεται κοντά στην όχθη του ποταμού Κωκυτού, παραπόταμου του Αχέροντα, στο χωριό Κυψέλη.

Δήμος Πρέβεζας
Λίμνη Ζηρού

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η λίμνη του Ζηρού σε μικρή απόσταση δυτικά της Φιλιππιάδας. Πρόκειται για μια περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους με πλούσια και ποικίλη χλωρίδα και πανίδα. Έχει συνολικό εμβαδό 1.250 στρέμματα εκ των οποίων η λίμνη καλύπτει επιφάνεια 470 στρεμμάτων περίπου και βρίσκεται σε υπερθαλάσσιο ύψος 60 μ. περίπου. Ο Ζηρός έχει αναγνωριστεί από το κράτος σαν περιοχή ασύγκριτου φυσικού κάλλους.

Δήμος Πρέβεζας
Ποταμός Αχέροντας

Ο Αχέροντας, στενά δεμένος με την μυθολογία και μετά από διαδρομή εξήντα τεσσάρων (64) χιλιομέτρων και διασχίζοντάς την πεδίαδα του Φαναρίου , στο βορειοδυτικό τμήμα του νομού και εκβάλλει στο Ιόνιο Πέλαγος, δημιουργώντας πλήθος οικοσυστημάτων και περιοχών ιδιαίτερου φυσικού κάλλους που ευνοούν την ανάπτυξη πολλών φυτών και προσφέρουν ενδιαίτημα σε πολλές κατηγορίες ζωών και πτηνών.

Δήμος Πρέβεζας
Ποταμός Λούρος

Ο ποταμός Λούρος ξεκινάει από τις ανατολικές πλευρές του Τόμαρου και προχωράει νότια, ανάμεσα στα Θεσπρωτικά Όρη και στο Ξεροβούνι, κόβει την πεδιάδα της Φιλιππιάδας, δέχεται τα νερά των παραποτάμων του και μετά από διαδρομή 66 Km περίπου χύνεται στον Αμβρακικό κόλπο, στο δυτικό τμήμα της προσιχωγενούς πεδιάδας της Άρτας. Ο Λούρος ποταμός αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα του οικοσυστήματος του Αμβρακικού κόλπου και της ευρύτερης περιοχής του.

Δήμος Πρέβεζας
Παραλία Αλωνάκι - Πρέβεζα

Από τα ομορφότερες παραλίες του Ν.Πρέβεζας με κρυστάλλινα διαυγή νερά και ψιλό βότσαλο περιτριγυρισμένη από βράχια σε ένα καταπράσινο τοπίο. Πολύ κοντά βρίσκεται το Νεκρομαντείο.

Δήμος Πρέβεζας
Παραλία Βράχος - Λούτσα

Μια από τις εντυπωσιακότερες παραλίες του νομού Πρεβέζης και της Ελλάδα γενικότερα. Ο συνδυασμός με το πράσινο, τη χρυσή άμμος και τα γαλαζοπράσινα νερά, σου αφήνει την καλύτερη εντύπωση και σε προετοιμάζει για μια αξεπέραστη απόδραση .

Δήμος Πρέβεζας
Παραλία Βάλτος

Ο Βάλτος είναι γνωστός για την αμμουδιά του και άξια θεωρείται το διαμάντι της Πάργας. Πολύ κοντά στη Πάργα, γύρω στα 5 χιλιόμετρα κατεβαίνοντας το λόφο πίσω από το Κάστρο της Πάργας συναντάτε την παραλία του Βάλτου.

Διαμονή

Η Ήπειρος είναι το μέρος του κόσμου που τα συνδυάζει όλα. Μέσα σε πολύ λίγη ώρα, μπορείς να αλλάξεις την κορυφή του πιο ψηλού βουνού με τα καταπράσινα νερά μιας μαγευτικής παραλίας, τη μοντέρνα αρχιτεκτονική με την παραδοσιακή αρχοντιά, τις έντονες δραστηριότητες με τη γαλήνια ηρεμία.

hotel
Ξενοδοχείο Κανάλι
 • Κανάλι, Κανάλι Ζάλογγο Πρέβεζα
 • Ξενοδοχείο Κλασικού Τύπου
 • Αστέρια: ***
 • Έτος πρώτης λειτουργίας: 1993
 • Περιλαμβάνει 41 δωμάτια και 83 κλίνες
 • Ιδιοκτήτης: ΞΕΝ/ΚΕΣ ΕΠΙΧ/ΣΕΙΣ ΑΦΟΙ ΔΗΜΑ Α.Ε.
 • Τηλέφωνο: 2682051100
 • nfo@aktikanali.info

Travel Info

travel info

Επικοινωνία

 • Πλατεία Πύρρου 1
 • 45 444, Ιωάννινα
travel info

Διαμονή

 • Ξενοδοχεία & Βίλλες
 • Παραδοσιακά Καταλύματα
 • Ενοικιαζόμενα Δωμάτια
 • Αγροικίες
 • Κάμπινγκ
 • Ταξιδιωτικά Γραφεία
travel info

Ασφάλεια

 • Βουνό
 • Nερό
 • Οδική
 • Αστυνομικά Τμήματα
 • Ιατρικά Κέντρα
travel info

Χρήσιμες Πληροφορίες

 • Πως να έρθετε
 • Περιπλανηθείτε
 • Ταξιδιωτικές Συμβουλές
 • Ασφάλεια
 • Ταξιδεύοντας με Αναπηρία
travel info

Προτεινόμενες Διαδρομές

 • Περιπέτεια
 • Τέχνη & Πολιτισμός
 • Παραλίες
 • Οικογένειες
 • Γαστρονομία
 • Φύση
 • Περιπατητικές
 • Πρώτη Φορά σην Ήπειρο
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
X