Κρουαζέρια στον Αμβρακικό Κόλπο

Έχοντας ως ορμητήριο την πόλη της Πρέβεζας ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, μικροί και μεγάλοι έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν τη μαγεία που προσφέρει ο Αμβρακικός Κόλπος, ένας από τους μεγαλύτερους κλειστούς κόλπους της Ελλάδας με πλούσιο και μοναδικό οικοσύστημα.

Ο Αμβρακικός Κόλπος, πήρε το όνομά του από την αρχαία Αμβρακία, βρέχει με τα νερά του τις Περιφερειακές Ενότητες Άρτας και Πρέβεζας και ο στενός δίαυλος του Ακτίου επιτρέπουν την επικοινωνία του με το Ιονιο Πελάγος. Στον Αμβρακικό χύνονται τα νερά δύο ποταμών, του Λούρου και του Άραχθου.

Για να απολαύσεις την ομορφιά που κρύβει ο υδροβιότοπος του Αμβρακικού, ο καλύτερος τρόπος είναι οι οργανωμένες ημερήσιες εκδρομές με καΐκι, οι οποίες ξεκινούν από το λιμάνι της Πρέβεζας. Σε αυτή την μοναδική βόλτα η οποία διαρκεί από 3-5 ώρες, θα σου κάνουν παρέα ρινοδέλφινα με παιχνιδιάρικη διάθεση, χελώνες caretta-caretta θα ξεπροβάλουν για λίγο στην επιφάνεια της θάλασσας για να τις θαυμάσεις και φυσικά θα δεις αρκετά προστατευόμενα είδη πουλιών όπως ερωδιούς, αργυροπελεκάνους, κορμαράνους, τα οποία βρίσκουν καταφύγιο σε φιλόξενες νησίδες που υπάρχουν διάσπαρτες στον κόλπο. Κρουζιέρα χωρίς κολύμπι δεν γίνεται, γι’αυτό να φοράτε μαγιό, ώστε να απολαύσετε το μπάνιο σας σε ένα από τα νησάκια που θα συναντήσετε στη διαδρομή. Μόλις το καΐκι επιστρέψει στο λιμάνι της Πρέβεζας και βγείτε στη στεριά, με τον θαλασσινό αέρα να σας έχει ανοίξει την όρεξη, η πόλη του Καρυωτάκη σου προσφέρει πολλές γευστικές θαλασσονοστιμιές είτε αλιευμένες από τον Αμβρακικό, είτε από το Ιόνιο Πέλαγος.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
blank
X