ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ

Το ταξίδι σας στα Ιωάννινα επιβάλλεται να συνδυαστεί με περιπέτειες και σπορ που θα σας προσφέρουν δυνατές δόσεις αδρεναλίνης και θα σας φέρουν σε άμεση επαφή με την ασύλληπτη Ηπειρώτικη Φύση. Η περιοχή των Ιωαννίνων είναι πασίγνωστη για τα ψηλά βουνά της, τα ποτάμια, τα φαράγγια και τις λίμνες που ολα μαζί συνθέτουν το πιο άγριο σκηνικό που θα δείτε, ιδανικό για εμπειρίες όπως ορεινή πεζοπορία, ποδηλασία, χιονοδρομία (σκι), ράφτινγκ και οδήγηση με 4×4.

Κατά την περιήγησή σας στις ορεινές περιοχές και τα χωριά των Ιωαννίνων θα παρατηρήσετε σίγουρα τις κατάφυτες πλαγιές και τις απότομες βουνοκορφές που υψώνονται γύρω σας. Η ορεινή πεζοπορία αποτελεί μια από τις αγαπημένες εμπειρίες για κάθε επισκέπτη. Η διαδρομή Epirus Trail αποτελεί ενα σηματοδοτημένο μονοπάτι συνολικής απόστασης 370χλμ που διασχίζει περιοχές όπως Κόνιτσα, Αετομηλίτσα, Ζαγοροχώρια, Μέτσοβο και Συρράκο. Εναλλακτικά, σας προτείνουμε το «Μονοπάτι της Αρκούδας» Ursa Trail, με σημείο αναφοράς το Μέτσοβο. Πεζοπορήστε έως το Χιονοδρομικό Κέντρο Ανηλίου και ολοκληρώστε τη διαδρομή σας στην κεντρική πλατεία του Μετσόβου με ένα ντόπιο τσάι του βουνού!

 

Στα ορεινά μονοπάτια, τους χωμάτινους κι ασφάλτινους δρόμους μπορεί κανείς επίσης να απολαύσει υπέροχες ποδηλατικές βόλτες. Μια πρόταση είναι η ποδηλασία γύρω από τη λίμνη Πηγών Αώου, ανάμεσα από ψηλές οξυές, ρόμπολες κι έλατα. Η Βάλια Κάλντα προσφέρει μοναδικές ευκαιρίες κατάβασης μονοπατιών, όπως αυτό παράλληλα στο Αρκουδόρεμα, ενώ η Τύμφη θα σας καταπλήξει με τις ασύλληπτες ορθοπλαγιές της.

Από τις πολλές επιλογές για περιπέτειες και σπορ στα Ιωάννινα δεν θα μπορούσε να λείπει το σκι! Δοκιμάστε τις αντοχές σας σε ενα από τα τρία χιονοδρομικά του Δήμου Μετσόβου (Πολιτσιές, Καρακόλι και Anilio Park) ή συνδυάστε την περιήγησή σας στην περιοχή της Κόνιτσας με χιονοδρομία στο Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας.

Η έκρηξη αδρεναλίνης συνεχίζεται και στο υγρό στοιχείο, με μοναδικές εμπειρίες στα ποτάμια και τις λίμνες των Ιωαννίνων. Προτείνουμε την ανοιξιάτικη κατάβαση με ράφτινγκ του φουσκωμένου με τρεχούμενα νερά ποταμού Βοϊδομάτη στην καρδιά του Ζαγορίου με αφετηρία το γεφύρι της Αρίστης και την καλοκαιρινή βαρκάδα με κανό και την ιστιοπλοΐα στη λίμνη Παμβώτιδα της πόλης των Ιωαννίνων.

 

Στο όρος Μιτσικέλι με θέα προς τα Ιωάννινα και τη λίμνη, μπορεί κανείς να δοκιμάσει το αλεξίπτωτο πλαγιάς, κάτι που προτείνουμε και στις πλαγιές της Κόνιτσας και των Ασπράγγελων. Οι απότομες πλαγιές της Χαράδρας του Βίκου, των Κατσανοχωρίων και των Ζαγοροχωρίων αποτελούν το ιδανικό σκηνικό για αναρρίχηση και καταρρίχηση.

Μια ακόμα αγαπημένη δραστηριότητα που επιτρέπει στον επισκέπτη να έρθει απευθείας σε επαφή με τη Φύση είναι η οδήγηση με 4×4 σε χωμάτινους, ορεινούς δρόμους γύρω από τα Μαστοροχώρια, τη Βάλια Κάλντα και τους ορεινούς όγκους της Τύμφης και του Σμόλικα.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
X