Η Φύση της Πρέβεζας

Η Πρέβεζα παρουσιάζει μια μοναδική ιδιομορφία σε σχέση με τις υπόλοιπες περιοχές της Ηπείρου. Από τη μία πλευρά, η ειδυλλιακή ακτογραμμή της Ηπείρου συνεχίζεται έως και την Πρέβεζα, με τεράστιες αμμώδεις εκτάσεις που περιλαμβάνουν μερικές από τις κορυφαίες παραλίες της Ηπείρου. Από την άλλη πλευρά, ένα από τα σημαντικότερα οικοσυστήματα της Ελλάδας, οι πολυάριθμες λιμνοθάλασσες του Εθνικού Πάρκου Υγροτόπων Αμβρακικού Κόλπου και εκβολές των Λούρου και Αράχθου. Παραλίες, λίμνες, φαράγγια και ποτάμια συνθέτουν ένα πολύ ξεχωριστό φυσιολατρικό μωσαϊκό στην Πρέβεζα.

Αναμφίβολα, ένα από τα “καμάρια” της φύσης της Πρέβεζας είναι οι πολλές χρυσαφένιες παραλίες της. Το Μονολίθι αποτελεί την μακρύτερη παραλία στην Ευρώπη, με 25 χιλιόμετρα καταγάλανης ακτογραμμής και τιμημένη με γαλάζια σημαία, το Σαρακίνικο, το Αλωνάκι, το Κανάλι και ο Βάλτος θα σας μαγέψουν με τα κρυστάλλινα νερά τους, ενώ ο περίπατος κατά μήκος του παραλιακού δρόμου της πόλης της Πρέβεζας, πλάι στον Αμβρακικό θα σας φέρει σε απόσταση αναπνοής με τα καταπράσινα νερά του δεύτερου μεγαλύτερου κόλπου της Ελλάδας.

Σας προτείνουμε να ανακαλύψετε τη φυσική λίμνη Ζηρού – οι γεωλόγοι πιστεύουν ότι η λίμνη αποτελούσε λιμναίο σπήλαιο, αλλά η οροφή κατέρρευσε πριν 10,000 χρόνια – περιηγηθείτε στο Δάσος Λεκατσά μέσω του χωριού Μυρσίνη, περπατήστε το φαράγγι του Αχέροντα και φυσικά αφεθείτε στην ενέργεια των Πηγών του Αχέροντα βόρεια της Πρέβεζας. Τέλος, μην παραλείψετε να αντικρίσετε τον Κοκκινοπηλό στο Ριζοβούνι, κατακόκκινοι καμπυλωτοί λοφίσκοι και πετρώματα που περισσότερο πλανήτη Άρη θυμίζουν παρά τη Γη!

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
X