Αθλητισμός και Περιπέτεια στα Ιωάννινα

Κατά τους χειμερινούς μήνες, τα χιονοδρομικά κέντρα της περιοχής των Ιωαννίνων, προσελκύουν μεγάλο αριθμό τουριστών από την Ελλάδα και τις γύρω χώρες. Στην Πίνδο υπάρχουν τρία χιονοδρομικά κέντρα (Καρακόλι, Προφήτης Ηλίας, Ανήλιο – Ζυγός), όπου το κοινό μπορεί να απολαύσει τις πίστες τους, τα σαλέ τους, τους εναέριους αναβατήρες, την απίστευτη θέα και τις απολαυστικές γαστρονομικές προτάσεις.

Στα ορειβατικά καταφύγια της περιοχής, όπου παρέες αλλά και μεμονωμένοι περιπατητές αποφασίζουν να ξοδέψουν λίγο ποιοτικό χρόνο σε μαγευτικά τοπία, κυριαρχεί το πράσινο και το οξυγόνο. Αν πάλι δεν είστε λάτρεις της ορειβασίας, μπορείτε να κάνετε μία βόλτα στην τοπική εμπορική αγορά, όπου θα μπορέσετε να αποκτήσετε και να απολαύσετε τα περίφημα παραδοσιακά τοπικά προϊόντα.

Στην περιοχή ο επισκέπτης μπορεί να ασχοληθεί με δεκάδες αθλητικές δραστηριότητες, όπως θαλάσσιο σκι και κωπηλασία στην περίφημη λίμνη των Ιωαννίνων, μοντελισμό, κανό-καγιάκ, ράφτινγκ στον Άραχθο και σε άλλους υδάτινους προορισμούς.

Παράλληλα, ιδιαίτερα δημοφιλείς δραστηριότητες είναι το Canyoning, που κερδίζει συνεχώς νέους θαυμαστές σε όλη την Ευρώπη, η ιππασία, η αναρρίχηση και το sea-kayak. Ο φυσικός πλούτος της περιοχής παροτρύνει βόλτες με mountain bike, ποδηλασία, σκι βουνού και πεζοπορία, ώστε να γνωρίσει κανείς καλύτερα κρυφά μονοπάτια του Νομού.

Προτείνουμε: Δοκιμάστε να γνωρίσετε την περιοχή από ψηλά κάνοντας Αλεξίπτωτο Πλαγιάς (parapente)

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
blank
X