Ορεινή Ποδηλασία στην Λίμνη Αωού

Ανάμεσα σε 2 Εθνικά Πάρκα, αυτά της Πίνδου και του Βίκου-Αώου, σε υψόμετρο 1,350μ βρίσκεται η πιο ορεινή μεγάλη λίμνη της Ελλάδας, η λίμνη Πηγών Αώου.

 

Η τεχνητή αυτή λίμνη αποτελεί πόλο έλξης για τους λάτρεις της ορεινής ποδηλασίας, με τον γύρο της λίμνης να είναι η πλέον δημοφιλής διαδρομή. Καθώς η περιοχή έχει διακριθεί ως «Τοπίο Ιδιαίτερου Φυσικού Κάλλους», η Φύση δεξιά κι αριστερά θα σας καταπλήξει. Ποδηλατήστε πλάι στη λίμνη, ανάμεσα από οξυές, τη μαύρη πεύκη και αντικρίστε τη σπάνια ορχιδέα της περιοχής. Γεράκια και ζαρκάδια θα συντροφεύουν τη βόλτα σας, ενώ η λίμνη αποτελεί και το «σπίτι» της καφέ αρκούδας, αλλά και του λύκου. Τα κατάφυτα νησάκια της λίμνης, καθώς και τα Αθαμανικά Όρη που υψώνονται στο βάθος, συνθέτουν ένα από τα πιο όμορφα και άγρια τοπία που θα αντικρίσει κανείς στην Ελλάδα. 

 

Η ιδανική εποχή για να ποδηλατήσετε τα 40 χιλιόμετρα του γύρου της λίμνης είναι η Άνοιξη, με τη Φύση να έχει φορέσει τα πιο όμορφά της χρώματα. Εφοδιαστείτε με κάθε λογής πίτες από τα χωριά κι απολαύστε το τοπίο κάνοντας πικ-νικ δίπλα στη λίμνη, περνώντας κι από τη μικρή λίμνη με τα νούφαρα που βρίσκεται λίγο πριν τη λίμνη Πηγών Αώου. Η προσέγγιση γίνεται μέσω Μετσόβου ή από το χωριό Χρυσοβίτσα.

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
blank
X