Αναρρίχηση – Canyoning

Το ανάγλυφο της Ηπείρου είναι εξαιρετικά ποικιλόμορφο, όσο και ορεινό, με εκατοντάδες βουνά, πανύψηλες κορυφές άνω των 2.000μ. και πολλά εντυπωσιακά φαράγγια. Σε αυτό το μοναδικό φυσικό περιβάλλον αναπτύσσονται δραστηριότητες όπως η αναρρίχηση και η κατάβαση φαραγγιών (canyoning).

Η αναρρίχηση μπορεί να πραγματοποιηθεί ιδανικά, από την Άνοιξη μέχρι το Φθινόπωρο, σε αναρριχητικά πεδία διαφορετικού βαθμού δυσκολίας. μέρη όπως την Καστρίτσα, τη Χαράδρα του Βίκου, τους Κήπους Ζαγορίου, την Κόνιτσα, τη Λαμπανίτσα Θεσπρωτίας και τα Τζουμέρκα. Με τη καθοδήγηση ειδικών εκπαιδευτών και τον κατάλληλο εξοπλισμό είναι δυνατή και η χειμερινή αναρρίχηση (ice climbing) πάνω σε χιόνι και παγωμένα εδάφη, στους Μελισσουργούς Άρτας, μία δραστηριότητα που σας γεμίζει με αξέχαστες εικόνες, απαιτεί όμως και την ανάλογη προσοχή.

Παράλληλα, η διάσχιση και κατάβαση φαραγγιών είναι κάτι που προτείνουμε ανεπιφύλακτα να δοκιμάσετε, καθώς θα σας φέρει σε επαφή με απίστευτης ομορφιάς απροσπέλαστα μέρη της Ηπειρώτικης Φύσης, συνδυάζοντας διαφορετικές τεχνικές όπως: πεζοπορία, κολύμβηση, κατάβαση καταρρακτών. Απαραίτητη κι εδώ η καθοδήγηση ειδικών! Ιδανική εποχή για canyoning , κυρίως οι ανοιξιάτικοι και καλοκαιρινοί μήνες. Σας προτείνουμε το Φαράγγι «Πύλη του Παραδείσου» στα Τζουμέρκα, την «Κλίφκη» στα Κατσανοχώρια, το φαράγγι «Δέος» στο Μέτσοβο, και φυσικά την περιοχή Παπίγκου στα Ζαγοροχώρια.

blank

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
blank
X