Αθλητισμός και Περιπέτεια στη Θεσπρωτία

Η Θεσπρωτία, το δυτικότερο ηπειρωτικό άκρο της χώρας μας, συνδυάζει κρυστάλλινα νερά ιδανικά για θαλάσσια σπορ και δραστηριότητες, δυσπρόσιτα βουνά με θεα που κόβει την ανάσα, καθώς και μυθικά ποτάμια που προσφέρουν στο «μενού» των διακοπών σας πολλές μοναδικές στιγμές στην καρδιά της Θεσπρωτικής Φύσης.

Τα μονοπάτια στα βουνά της Θεσπρωτίας αποτελούν από τα πλέον «απάτητα» της Ηπείρου. Περπατήστε σε ανεξερεύνητες γωνιές της Ελλάδας στα Όρη της Παραμυθιάς, τη Μουργκάνα, διασχίστε το φαράγγι του Καλαμά όπου θα συναντήσετε τις ακροπόλεις της Οσδίνας και της Ραβενής. Η πεζοπορία στο Έλος Καλοδικίου συνδυάζεται με την παρατήρηση μεταναστευτικών πουλιών, ενώ τα μονοπάτια στο Σούλι σας φέρνουν σε επαφή με την ιστορία του τόπου. Πεζοπορήστε το μονοπάτι Λάγγαρη που παλιά ένωνε τα Ιωάννινα με το λιμάνι της Σαγιάδας και ολοκληρώστε την περιήγησή σας με πηλοθεραπεία και λασπόλουτρο στην παραλία της Σαγιάδας.

Οι θαλάσσιες δραστηριότητες έχουν συχνά την τιμητική τους στη Θεσπρωτία. Απολαύστε την κατάδυση ανάμεσα στους κόλπους και τα νησάκια στα Σύβοτα, δαμάστε τον αέρα με την ιστιοσανίδα και ζήστε στιγμές αδρεναλίνης κάνοντας ράφτινγκ στον μονίμως φουσκωμένο και παγωμένο ποταμό Αχέροντα, καθώς και τον Καλαμά, τον μακρύτερο ποταμό της Ηπείρου.

Ο μυθικός Αχέροντας, το ποτάμι που λέγεται πως αποτελούσε τις Πύλες του Άδη σύμφωνα με τη Μυθολογία, προσφέρει μοναδικές ευκαιρίες και δραστηριότητες πέρα από το ράφτινγκ. Η ιππασία είναι ένας πολύ ξεχωριστός τρόπος για να διασχίσετε το ποτάμι, δραστηριότητα που φυσικά συνδυάζεται με μπάνιο στα κρυστάλλινα και παγωμένα νερά του. Υπάρχει και η δυνατότητα για πτήση με αλεξίπτωτο πλαγιάς πάνω από τα στενά του Αχέροντα, με αφετηρία το χωριό Γλυκή. 

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
blank
X