Απολαύστε Ράφτινγκ και Ιππασία στην Γλυκή

Στην έξοδο των στενών του Αχέροντα, που αποτελεί και το φυσικό σύνορο των νομών Θεσπρωτίας και Πρεβέζης, βρίσκεται το χωριό Γλυκή, το οποίο επισκέπτονται πολλοί φυσιολάτρες κάθε χρόνο, για να γνωρίσουν από κοντά μια περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους. Οι πηγές του Αχέροντα με το φαράγγι, σε συνδυασμό με τον μύθο και την άγρια ομορφιά της φύσης, συναρπάζουν κάθε επισκέπτη.

Μία από τις δραστηριότητες που επιλέγουν όσοι έρθουν στην περιοχή της Γλυκής, είναι το rafting στον Αχέροντα. Η διαδρομή είναι ιδανική για αρχάριους, σύντομη χρονικά, ξεκινά από τη γέφυρα στη Γλυκή κι επειδή είναι κοντά οι πηγές του ποταμού, οι καταβάσεις πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου. Οι πιο έμπειροι στα αθλήματα του νερού, μπορούν να επιλέξουν να κατέβουν με μονοράφτ ή kayak, ένα πιο απαιτητικό κομμάτι, διάρκειας 4-5 ωρών, με αρκετά στενά περάσματα, το οποίο ξεκινά από τα Σερτζιανά και καταλήγει στη Γλυκή.

Εκτός όμως από rafting μια ακόμη δραστηριότητα που επιλέγουν οικογένειες με μικρά παιδιά, είναι η ιππασία κατά μήκος του Αχέροντα αλλά και με περάσματα από τα πιο ρηχά σημεία του ποταμού. Στην περιοχή λειτουργεί οργανωμένη φάρμα με άλογα, καθώς και γραφεία υπαίθριων δραστηριοτήτων τα οποία διαθέτουν εξοπλισμό και συνοδούς για να απολαύσετε με ασφάλεια τις καταβάσεις στο μυθικό ποτάμι των ψυχών.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
X