ΗΠΕΙΡΟΣ

Περιοχή με ιστορικούς οικισμούς, εντυπωσιακές μορφολογικές μεταβολές του τοπίου, παραθαλάσσια χωριά, κοσμοπολίτικες εσπλανάδες. Η Π.Ε. Πρέβεζας και νοτιοδυτικό άκρο της Ηπείρου τα συνδυάζει όλα και συγκινεί κάθε επισκέπτη με τις πόλεις και τα χωριά της.

Ύστερα από την ερήμωση της Αρχαίας Νικόπολης, τη σκυτάλη για το διοικητικό και οικονομικό κέντρο παίρνει η πόλη της Πρέβεζας που δημιουργείται το 12ο αιώνα. Σήμερα, με τα γραφικά σοκάκια της, τον υπέροχο περίπατο πλάι στον Αμβρακικό, τα νεοκλασικά της κτίρια και το ιδιαίτερο πολιτιστικό της βάθος θεωρείται απαραίτητη στάση στο ταξίδι σας στην Ηπειρώτικη ριβιέρα.

Η αμφιθεατρικά χτισμένη «Νύμφη της Ηπείρου» Πάργα βρίσκεται μόλις λίγη ώρα μακριά από τη Πρέβεζα και αποτελεί ένα από τα «καμάρια» της περιοχής. Αξίζει η επίσκεψη για το Κάστρο που στέκεται επιβλητικό στο ψηλότερο σημείο της πόλης, το Νησάκι της Παναγιάς με το ομώνυμο εξωκλήσι, τα όμορφα σοκάκια και τον πλακόστρωτο περίπατο δίπλα στη θάλασσα, καθώς και για τις κοντινές, κατάφυτες με πεντακάθαρα νερά παραλίες Βάλτος, Κρυονέρι και Λύχνος.

Κατά την περιήγησή σας στην Π.Ε. Πρέβεζας, δεν θα έπρεπε να παραλειφθεί η στάση στο χωριό Καμαρίνα, πάνω από το οποίο βρίσκεται ο βράχος από όπου έπεσαν οι Σουλιώτισσες, καθώς και το μνημείο Σουλιωτισσών στο Ζάλογγο. Για τους λάτρεις της Φύσης και της περιπέτειας, το χωριό Γλυκή αποτελεί την ιδανική αφετηρία για την εξερεύνηση του Αχέροντα, ενώ οι παραλιακοί οικισμοί Αμμουδιά και Καστροσυκιάθα σας μαγέψουν με τη θαλασσινή αύρα του Ιονίου Πελάγους.

blank blank

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
X