ΗΠΕΙΡΟΣ

Η πρόσβαση στην Ήπειρο αποτελεί εύκολο εγχείρημα και επιτυγχάνεται ομαλά μέσω του οδικού δικτύου, των 2 αεροδρομίων της περιοχής, καθώς και μέσω θαλάσσης.

Oδικώς, η Ήπειρος προσεγγίζεται εύκολα μέσω των Εθνικών Οδών και των επαρχιακών δρόμων. Από την Αθήνα το ταξίδι σας θα είναι άνετο και ξεκούραστο, αφού μέσω των υπερσύγχρονων αυτοκινητόδρομων Ολυμπίας Οδού και Ιονίας Οδού θα φτάσετε στην Άρτα σε περίπου 3,5 ώρες και στα Ιωάννινα σε 4 ώρες. Εάν η αφετηρία σας είναι κάποια πόλη της Βόρειας Ελλάδας από τη Μακεδονία ή τη Θράκη, τότε η Εγνατία Οδός είναι η πιο εύκολη και ασφαλής επιλογή σας. Ενδεικτικά, το ταξίδι από τη Θεσσαλονίκη που γίνεται εξ ολοκλήρου σε αυτοκινητόδρομο διαρκεί περίπου 3,5 ώρες έως τα Ιωάννινα. Σε καθημερινή βάση πραγματοποιούνται δρομολόγια ΚΤΕΛ από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας προς τα Ιωάννινα, την Άρτα, την Ηγουμενίτσα, την Πρέβεζα, αλλά και πολλά χωριά της Ηπείρου.

Από αέρος, η Ήπειρος προσεγγίζεται μέσω του Κρατικού Αερολιμένα “Βασιλεύς Πύρρος” στα Ιωάννινα, μόλις στα 4 χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο της πόλης, ενώ μόλις στα 10 λεπτά μακριά από την Πρέβεζα βρίσκεται ο Κρατικός Αερολιμένας Ακτίου. Καθημερινές πτήσεις από Αθήνα και Θεσσαλονίκη και στα δυο αεροδρόμια φέρνουν την Ήπειρο πιο κοντά από ποτέ!

Ακτοπλοϊκώς, τα λιμάνια της Ηπείρου σας εξασφαλίζουν την προσέγγιση μέσω της ριβιέρας, αφού πλοία από και προς την Κέρκυρα, την Πάτρα και αρκετά λιμάνια της Ιταλίας πραγματοποιούν δρομολόγια σε Πρέβεζα και Ηγουμενίτσα. Συγκεκριμένα, επιβατηγά πλοία καταπλέουν στα λιμάνια των δυο αυτών πόλεων από τα ιταλικά λιμάνια των Μπρίντιζι, Μπάρι, Ανκόνα και Τεργέστης, τα οποία εντατικοποιούνται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
X