Κρέατα με Σφραγίδα Ποιότητας

Μέσα στην απλότητά του, το φαγητό στα Γιάννενα δεν παύει ποτέ να ξαφνιάζει τον επισκέπτη.

Αποτελώντας μια κτηνοτροφική περιοχή, στην κουζίνα των Ιωαννίνων πρωταγωνιστής είναι το κρέας. Η νομαδική κτηνοτροφία, η πληθώρα σταβλικών εγκαταστάσεων, αλλά και το κυνήγι προσφέρουν μια εξαιρετική πρώτη ύλη για τα περισσότερα Γιαννιώτικα πιάτα.

Αρνί, κατσίκι, πρόβειο, μοσχάρι, αγριογούρουνο, κοτόπουλο, μαγειρεμένα στη σούβλα ή την παραδοσιακή γάστρα, «κρυμμένα» σε πίτες ή σε σούπες, συνδυάζονται μοναδικά με τα τοπικά χόρτα, τα αρωματικά φυτά και τα γαλακτοκομικά προϊόντα και μετατρέπονται σε μια μοναδική εμπειρία με τη συνοδεία των τοπικών αποσταγμάτων, όπως το τσίπουρο και το κρασί.

Όποιος βρεθεί στα Ιωάννινα δεν πρέπει να φύγει χωρίς να δοκιμάσει τα παραδοσιακά γιαπράκια, την τοπική εκδοχή των λαχανοντολμάδων, φαγητό Κυριακάτικο και γιορτινό, όπως και την βραστή γίδα, σκέτη, με λαχανικά ή ακόμα και με τραχανά.

Από τον Κατσικά των Ιωαννίνων μέχρι το Ανήλιο και τα φημισμένα Μαστοροχώρια θα συναντήσετε ταβέρνες, εστιατόρια και παραδοσιακά καφενεία που προσφέρουν εξαιρετικά, ποιοτικά και καλομαγειρεμένα κρέατα, ικανοποιώντας όσους δεν αποχωρίζονται το κρέας από την καθημερινή τους διατροφή.

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
X