Η φύση της Θεσπρωτίας

Μαγική ακτογραμμή, ακριτικά βουνά και χωριά, μυθικά ποτάμια, έλη, όλα σε ένα κατάφυτο, καταπράσινο σκηνικό. Η Φύση στα καλύτερά της!

Οι χρυσαφένιες ακρογιαλιές της Θεσπρωτίας αποτελούν πόλο έλξης επισκεπτών κατά τους ανοιξιάτικους και καλοκαιρινούς μήνες. Πράγματι, οι καταπληκτικές παραλίες τιμημένες με γαλάζια σημαία, τα διάσπαρτα νησάκια, οι κολπίσκοι και τα φιόρδ σε γαλανά νερά που καθρεφτίζουν τα καταπράσινα πεύκα είναι ικανά να μαγέψουν οποιονδήποτε. Επισκεφθείτε τις παραλίες Στροβίλι, Σαγιάδα στα βόρεια, το φημισμένο Δρέπανο και φυσικά τα Σύβοτα, ένα πραγματικό μνημείο της Φύσης, ιδανικά για θαλάσσιες βόλτες και εξερεύνηση παραλιών! Σας προτείνουμε τη Μπέλα Βράκα και την Πισίνα.

Στο βορειότερο άκρο της Θεσπρωτίας βρίσκονται τα Όρη Τσαμαντά (ή Μουργκάνα) που συνορεύουν με τα Όρη Σουλίου, από τα οποία κυλά ο Καλαμάς πριν καταλήξει στη θάλασσα του Ιονίου από τον όρμο του Βάλτου. Το Δέλτα του Καλαμά αποτελεί έναν σημαντικό υδροβιότοπο που ανήκει στο δίκτυο Natura 2000, με πλατάνια, ιτιές και λεύκες, πραγματικό καταφύγιο για την άγρια ζωή. Ένας ακόμα από τους σπουδαιότερους υγροτόπους στην Ελλάδα είναι το έλος Καλοδίκι στα νότια της Θεσπρωτίας, περιοχή που φιλοξενεί πάνω από 300 είδη φυτών, 120 είδη πτηνών και 20 είδη θηλαστικών.

blank

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
X