Από την Παραγωγή στην Κατανάλωση

Η Σαγιάδα, με 2000 περίπου μόνιμους κατοίκους, αποτελεί ένα φημισμένο «ψαροχώρι», που συγκεντρώνει όχι μόνο τους φίλους του ψαρέματος, αλλά και σημαντικές μονάδες ιχθυοκαλλιεργειών, στηρίζοντας την τοπική και εθνική οικονομία. Στη Λωρίδα Σαγιάδας λειτουργούν πάνω από 25 μονάδες, μεταξύ των οποίων και μονάδα γαριδοκαλλιέργειας, και δύο ιχθυογεννητικοί σταθμοί, απασχολώντας εκατοντάδες εργαζόμενους, ενώ στα πρώτα της βήματα βρίσκεται και η καλλιέργεια γαρίδας.

Εκτός από τα προϊόντα της αλιείας, η Θεσπρωτία έχει να επιδείξει και άλλα αξιόλογα προϊόντα αγροδιατροφής, υψηλής ποιότητας. Ντόπια κρέατα, οπωροκηπευτικά, αυγά, γαλακτοκομικά, φέτα, κίτρινα και λευκά τυριά, αγνά υλικά «δεμένα» σε απλές, αλλά νόστιμες συνταγές, προσκαλούν τον επισκέπτη σε ένα γαστρονομικό ταξίδι, κάνοντας τον να αισθανθείς οικεία με τον τόπο και τους ανθρώπους του.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
X