Ζαγορίσια Αλευρόπιτα

 

ΥΛΙΚΑ:

500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3 Αυγά (2 + 1 χτυπημένο για το τέλος)

1 ποτήρι γάλα (220 ml.)

90 ml. ελαιόλαδο

50 γρ. βούτυρο

300 γρ. φέτα

 

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC.  Βουτυρώνουμε καλά ένα μεγάλο, ορθογώνιο, χαμηλό ταψί με λίγο βούτυρο, προσθέτουμε ½ φλυτζάνι ελαιόλαδο και το τοποθετούμε στον φούρνο, να κάψει καλά, όσο θα ετοιμάζουμε το μείγμα της πίτας.

 Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε πρώτα το αλεύρι και προσθέτουμε τα 2 αυγά και το γάλα. Ανακατεύουμε καλά να γίνει χυλός , προσθέτουμε τη φέτα και περίπου 30 ml. λάδι. Το μίγμα πρέπει να είναι αρκετά ρευστό. Αν χρειαστεί, προσθέτετε και λίγο νερό για να το αραιώσουμε. Ρίχνουμε το χυλό στο ταψί που και το απλώνουμε να καλύψει όλη την επιφάνεια. Προσθέτουμε την υπόλοιπη τριμμένη φέτα. το λάδι και σε μικρά κομματάκια το βούτυρο που περίσσεψε. Στο τέλος, χτυπάμε το αυγό που και περιχύνουμε την επιφάνεια της πίτας. Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για 40-45’ .

Όταν η αλευρόπιτα είναι έτοιμη, ξεκολλάει ολόκληρη απ’ το πάτο του ταψιού. Την κόβουμε σε μερίδες και σερβίρουμε

 

 

 

 

 

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
X