Σαρδέλες ψητές

Υλικά
16-18 σαρδέλες καθαρισμένες,
μισό φλ. ελαιόλαδο & λίγο για άλειμμα,
Χυμός από 2 λεμόνια & + φετάκια για το σερβίρισμα,
1 σκελίδα σκόρδο πολύ ψιλοκομμένη,

μισό κουταλάκι ρίγανη,
2 γεμάτες κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό,
αλάτι και  φρεσκοτριμμένο πιπέρι,
κλωναράκια δεντρολίβανο (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Ξεπλένετε και στεγνώνετε τις σαρδέλες με απορροφητικό χαρτί. Τις αλείφετε με λίγο ελαιόλαδο και τις αλατίζετε. Τις τοποθετείτε σε σχάρα, αφού προηγουμένως την έχετε αλείψει με λάδι και τις ψήνετε σε δυνατό γκριλ, για 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά, μέχρι να καψαλιστούν ελαφρά.

Τις βγάζετε σε πιατέλα. Περιχύνετε με το λαδολέμονο, που εντωμεταξύ έχετε χτυπήσει μαζί με το σκόρδο και την ρίγανη και από πάνω ρίχνετε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Τοποθετείστε, είτε επάνω στις σαρδέλες, είτε στην πιατέλα τις φέτες με το λεμόνι.

 

 

 

 

 

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
X