ΘΑΛΑΣΣΑ

Η ακτογραμμή της Ηπείρου αποδεικνύει περίτρανα ότι πρόκειται για μια περιοχή της Ελλάδας που προσφέρεται για επίσκεψη και τις τέσσερις εποχές του χρόνου! Παρά το γεγονός ότι η Ήπειρος είναι κατά κύριο λόγο γνωστή για τις επιβλητικές βουνοκορφές και τα πετρόχτιστα γεφύρια στα ορεινά φαράγγια, εντούτοις δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από πολλούς παραδοσιακά καλοκαιρινούς νησιωτικούς προορισμούς.

Εκατοντάδες χιλιόμετρα από παραλίες (εκ των οποίων 11 βραβευμένες με Γαλάζια Σημαία), βραχώδεις και κατάφυτους όρμους που θυμίζουν «φιόρδ», χωριά και λιμνοθάλασσες, συνθέτουν ένα από τα πιο ποικιλόμορφα παραθαλάσσια σκηνικά που θα συναντήσει κανείς στην Ελλάδα. Από τη Σαγιάδα, το ψαροχώρι με τα πολύχρωμα καΐκια στα βόρεια έως την Πρέβεζα στα νότια, η «ριβιέρα» της Ηπείρου υπόσχεται να ικανοποιήσει κάθε ενδιαφέρον, είτε δηλαδή ο επισκέπτης αναζητά την ηρεμία, είτε πιο έντονες διακοπές. Περίπατοι στη φύση, θαλάσσια σπορ και κρουαζιέρες, εξορμήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους, beach- hopping, παρατήρηση άγριας ζωής, επίσκεψη σε αξιοθέατα. Όλα συνδυάζονται στο ίδιο ταξίδι, στην παραθαλάσσια Ήπειρο.

Πιο συγκεκριμένα, εκτός από την επιβεβλημένη βόλτα στην «εσπλανάδα» της Πρέβεζας, τη βαρκάδα στις κρυφές παραλίες και τα νησάκια στην Πάργα και τα Σύβοτα, σας προτείνουμε δραστηριότητες όπως : την παρατήρηση πτηνών και των μοναδικών ρινοδέλφινων στο Εθνικό Πάρκο Υγροτόπων Αμβρακικού Κόλπου, την επίσκεψη στην Αρχαία Νικόπολη λίγο έξω από την Πρέβεζα, το Μονολίθι,τη μεγαλύτερη αμμώδη παραλία της Ευρώπης μήκους 25 χλμ., καθώς και το μπάνιο στα κρυστάλλινα νερά που περιτριγυρίζονται από κατάφυτα πευκοδάση, στο Αλωνάκι και το Λύχνο. Η πρόσβαση στις περισσότερες παραλίες της Ηπείρου επιτυγχάνεται μέσω ασφαλτοστρωμένων δρόμων, μέσω μονοπατιών ή σε κάποιες περιπτώσεις με καραβάκι από τη θάλασσα.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
X