ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ

Η Περιφερειακή Ενότητα Άρτας είναι ευλογημένη με φύση πλούσια σε ποικιλομορφία και εναλλαγές σε τοπία, χρώματα κι αρώματα. Υπάρχουν ωστόσο ορισμένα σημεία που υπόσχονται να σας καταπλήξουν, από τα επιβλητικά Τζουμέρκα έως το πολύτιμο για τη Φύση Εθνικό Πάρκο Υγροτόπων Αμβρακικού Κόλπου.

Βουνά, ποτάμια, λίμνες, λιμνοθάλασσες. Θα μπορούσε κανείς να πει ότι η Άρτα τα έχει όλα! Πράγματι, στην Άρτα μπορείτε να θαυμάσετε την απίστευτη θέα από τις πανύψηλες βουνοκορφές των Τζουμέρκων, να δαμάσετε ή να πεζοπορήσετε κατά μήκος του Αράχθου, του Λούρου και του Αχελώου, ενώ στον Αμβρακικό θα κολυμπήσετε πλάι σε ρινοδέλφινα.

Οι κλιματικές συνθήκες και η περίσσια βροχή που δέχεται ετησίως η Άρτα είναι ο λόγος που η ευρύτερη περιοχή είναι γεμάτη με ρυάκια, παραποτάμους, καταρράκτες. Κάθε βράχος αναβλύζει νερό στην Άρτα. Ακολουθήστε το δρόμο κατά μήκος των ποταμών Γκούρα και Άνω Γκούρα προς τα Θεοδώριανα και στην τοποθεσία Άσπρη Γκούρα θα συναντήσετε δυο καταρράκτες σε υψόμετρο 1.300μ., ενώ αξίζει και μια επίσκεψη στη λίμνη Πουρναρίου.

Το περίφημο Γεφύρι της Άρτας είναι χτισμένο πάνω από τα ορμητικά νερά του ποταμού Αράχθου, ενώ ακριβώς από δίπλα στέκεται ο Πλάτανος της Άρτας, ένας πανάρχαιος πλάτανος που αποτελεί από το 1976 διατηρητέο μνημείο της Φύσης και προσφέρει τη σκιά του το καλοκαίρι.

blank  blank

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
X