Διασκέδαση στα Ιωάννινα

Είναι πασίγνωστο ότι τα Ιωάννινα είναι μια πόλη ιδιαίτερα πλούσια σε ό,τι αφορά τη διασκέδαση, μέρα ή νύχτα. Μια φοιτητούπολη γεμάτη πλατείες, πζόδρομους, στοές, πλακόστρωτα σοκάκια με επιλογές που καλύπτουν κάθε γούστο. Περιπλανηθείτε στην οδό Ανεξαρτησίας, τη Λεωφόρο Δωδώνης και την Πλατεία Πάργης, αφεθείτε στα μεθυστικά ακούσματα, τις μυρωδιές και γεύσεις που προσφέρουν τα κουτούκια και τα παραδοσιακά τσιπουράδικα. Για τους λάτρεις της ρεμπέτικης κι έντεχνης μουσικής, οι γειτονιές της παλιάς πόλης και η οδός Γαριβάλδη είναι ο ιδανικός προορισμός. Επίσης στη Στοά Μαραμένου, σας περιμένουν πέτρινοι θόλοι και bar με industrial αισθητική. Η Στοά Λιάμπεη και η οδός Καλλάρη είναι εξαιρετικές επιλογές για και βραδινή διασκέδαση. Τέλος, η Πλατεία Μαβίλη είναι το κυριότερο σημείο συνάντησης για πρωινό καφέ πλάι στη λίμνη.

Οι Απόκριες στα Ιωάννινα είναι σίγουρα λόγος για να επισκεφθείς την Ήπειρο! Οι περίφημες «Τζαμάλες» αποτελούν το τοπικό αποκριάτικο έθιμο που αναβιώνει κάθε χρόνο από την εποχή της Τουρκοκρατίας και περιλαμβάνει το άναμμα μεγάλης φωτιάς μέχρι το πρωί της Καθαράς Δευτέρας, ενώ το δρώμενο συνοδεύουν χοροί, τραγούδια, κεράσματα και φασολάδα. Πάνω από 60 γειτονιές ανάβουν τη δική τους τζαμάλα, με τις πιο δημοφιλείς να είναι αυτές της Καραβατιάς, του Κάστρου, καθώς και η Τζαμάλα στα Λακκώματα.

Μοναδικές εκδηλώσεις ωστόσο λαμβάνουν χώρα και εκτός της πόλης των Ιωαννίνων κατά τη διάρκεια του χρόνου, όπως η γιορτή της Αγίας Παρασκευής τον Ιούλιο στο Μέτσοβο, όπου γίνεται η περιφορά της εικόνας της πολιούχου από καβαλάρηδες κατοίκους του χωριού ντυμένους με παραδοσιακές φορεσιές, το τριήμερο πανηγύρι του Δεκαπενταύγουστου στο Τσεπέλοβο, καθώς και η Γιορτή Κρασιού στη Ζίτσα στα τέλη Αυγούστου.

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
X