Αγορά στα Ιωάννινα

Η πόλη των Ιωαννίνων αποτελεί μια ζωντανή πόλη με παλμό, στους δρόμους και τα σοκάκια της οποίας, αποτυπώνονται πλήρως οι διάφορες πολιτισμικές επιρροές. Σοκάκια και πλακόστρωτοι δρόμοι γεμάτοι εικόνες και μυρωδιές της Ηπείρου. Η αγορά των Ιωαννίνων θα σας συναρπάσει με τα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα της που θα σας μεταφέρουν σε άλλη εποχή. Περιπλανηθείτε ανάμεσα στα ιστορικά κτίρια της οδού Αβέρωφ που φιλοξενούν κοσμηματοπωλεία και καταστήματα ασημικών και θα αντιληφθείτε αμέσως γιατί ονομάζεται η «πόλη των Ασημουργών».

Ο περίπατος στις οδούς Παπάζογλου και Λόρδου Βύρωνος στην Παλιά Πόλη είναι γεμάτος με καλοδιατηρημένα αρχοντικά, εκ των οποίων πολλά στεγάζουν καταστήματα με δερμάτινα είδη, αξεσουάρ ένδυσης που παραμένουν ανοιχτά και τα Σαββατοκύριακα μέχρι τις βραδινές ώρες. Ξεκουραστείτε σε μια από τις αρτιστίκ καφετέριες, απολαμβάνοντας έναν μοσχομυριστό καφέ στη χόβολη. Εάν σας βγάλει ο δρόμος προς τη λίμνη, κατευθυνθείτε προς το Μώλο περνώντας από τη Πλατεία Νεομάρτυρος Αγ. Γεωργίου όπου θα συναντήσετε καταστήματα με σουβενίρ.

Ένα ακόμα μέρος στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων που θα δείτε την παράδοση να αναβιώνει μέσω της αγοράς και των τοπικών προϊόντων είναι το Μέτσοβο. Τον πρώτο λόγο εδώ, έχουν τα φημισμένα τυροκομικά προϊόντα, όπως το περίφημο καπνιστό τυρί Μετσοβόνε, ξυλόγλυπτα αντικείμενα και χειροποίητα ζυμαρικά. Περιπλανηθείτε στην κεντρική πλατεία, εκεί που θα βρείτε τα περισσότερα καταστήματα. Τέλος, στην πλατεία κάθε σχεδόν χωριού του Ζαγορίου σας περιμένουν μικρά παραδοσιακά καταστήματα με γνήσια τοπικά προϊόντα της περιοχής.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
X