Φαράγγι του Βίκου

Τη στιγμή που θα αποφασίσετε να επισκεφθείτε την περιοχή της Ηπείρου, δεν μπορεί να λείψει από τη λίστα σας, με όλα αυτά που θα θέλετε να γευτείτε, να δείτε και να κάνετε, μια περιπατητική διαδρομή- σήμα κατατεθέν της περιοχής που δεν είναι άλλη από τη διάσχιση της χαράδρας του Βίκου.

Το Φαράγγι του Βίκου αποτελεί κομμάτι του Εθνικού Δρυμού Βίκου-Αώου ή Δρυμού των Μεγάλων Κορυφών  όπως αλλιώς λέγεται ,που θέτει «υπό την προστασίαν  του» μια περιοχή 122.250 στρεμμάτων με εξαιρετικά σπάνιο και ευαίσθητο οικοσύστημα. Η χαράδρα που πραγματικά κόβει την ανάσα, κατέχει μια ιδιαίτερη πρωτιά στο βιβλίο Guinness καθώς αποτελεί την πιο βαθιά χαράδρα του κόσμου σε αναλογία με το πλάτος της!

 Η πρόσβαση στην περιοχή του Ζαγορίου είναι εύκολη, είτε βρίσκεσαι για διακοπές στα χωριά του Ζαγορίου, είτε σε οποιαδήποτε πόλη ή παραθαλάσσιο χωρίο της Ηπείρου,καθώς  δε χρειάζεται παραπάνω από δύο ώρες για να φτάσεις στα πανέμορφα πέτρινα χωριά «πίσω από το βουνό». Βγαίνοντας από την πόλη των Ιωαννίνων ακολουθείς την παλαιά Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Κοζάνης και στο χωριό Μεταμόρφωση, είτε αφήνεις την Εθνική Οδό προς δεξιά για Μονοδένδρι, είτε συνεχίζεις και λίγα χιλιόμετρα μετέπειτα στο χωριό Καλπάκι ακολουθείς πάλι δεξιά το δρόμο Καλπάκι – Αρίστη.

Αρκετές είναι οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε αυτού του είδους τις ορεινές περιπατητικές δραστηριότητες, με ειδικούς οδηγούς άρτια εκπαιδευμένους, που αναλαμβάνουν να σε οδηγήσουν με ασφάλεια στην πανέμορφη αυτή διαδρομή.Θα χρειαστούν  σχεδόν 7 ώρες πεζοπορίας για να διασχίσεις με υπομονή  τα περίπου 12 χιλιόμετρα .Μια διαδρομή  εκπληκτικής ομορφιάς  , ένα καταφύγιο ζωής  για εκατοντάδες  σπάνια φυτά και ζώα ,εικόνες που δύσκολα ξεχνάς και αποτελούν μια αξέχαστη εμπειρία!Ολοκληρώνοντας τη διαδρομή, τα Ζαγοροχώρια σου προσφέρουν απλόχερα τη φιλοξενία τους, είτε για να διανυκτερεύσεις εκεί, είτε απλά για να γευτείς τις εξαιρετικές τοπικές γεύσεις, όπως καλοψημένα κρέατα, χειροποίητες πίτες, γαλακτοκομικά προϊόντα, και άφθονο τσίπουρο.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
blank
X