Προτεινόμενες Διαδρομές

Μια διαφορετική πεζοπορική διαδρομή περιμένει τους λάτρεις των εναλλακτικών διακοπών, οι οποίοι θέλουν να συνδυάσουν την φύση με τη θάλασσα! Επιλέγουμε λοιπόν την περιοχή Πέρδικα Θεσπρωτίας, για μια μοναδική εξόρμηση που έχει όσα ζητά κάθε ψαγμένος επισκέπτης! Κατευθυνόμαστε στην πανέμορφη αυτή γωνιά  της Ηπείρου, όπου κυριαρχεί το πράσινο κι αναπνέουμε τον δροσερό αέρα της θάλασσας. Μεταφερόμαστε κοντά στο χωριό Πέρδικα Θεσπρωτίας και στην πολύ γνωστή παραλία Καραβοστάσι.

Για να προσεγγίσουμε την περιοχή, δεν θα δυσκολευτούμε είτε η διαμονή μας είναι στα Ιωάννινα, οπότε θα χρησιμοποιήσουμε την Εγνατία οδό με κατεύθυνση προς Ηγουμενίτσα και την σήμανση που υπάρχει στη διαδρομή μας, είτε μένουμε σε κάποιο παραθαλάσσιο οικισμό.

Το καλύτερο πριν ξεκινήσουμε είναι, να έχουμε απευθυνθεί σε κάποιο από τα πιστοποιημένα γραφεία υπαίθριων δραστηριοτήτων, τα οποία διαθέτουν τους κατάλληλους οδηγούς, οι οποίοι θα αναλάβουν να μας συνοδεύσουν στην πεζοπορία μας.  Έχοντας λοιπόν οργανώσει την εξόρμησή μας, ξεκινούμε από την μαγευτική παραλία » Καραβοστάσι» και ανηφορίζουμε μέχρι τον λόφο, που βρίσκεται το Αρχαίο Δυμόκαστρο, μια πόλη που άνθισε στους ελληνιστικούς χρόνους. Η θέα προς το Ιόνιο Πέλαγος από το σημείο αυτό, δεν περιγράφεται με λόγια! Αφού απολαύσουμε την απεραντοσύνη της θάλασσας, διασχίζουμε τον αρχαιολογικό χώρο που κάποτε ήταν γεμάτος ζωή και συνεχίζουμε την πεζοπορία μας, ακολουθώντας το μονοπάτι που θα μας οδηγήσει σε μια πανέμορφη απομονωμένη παραλία, γνωστή ως «Πράπα Μάλη», όπου δεν θα χάσουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε ένα αναζωογονητικό μπάνιο στα καταγάλανα νερά του Ιονίου Πελάγους.

Μόλις ξεκουραστούμε κι αφού έχουμε ζήσει μια ξεχωριστή εμπειρία, παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής για το «Καραβοστάσι» κι από εκεί με το αυτοκίνητο, ανεβαίνουμε στην Πέρδικα με τα παραδοσιακά ταβερνάκια στην όμορφη πλατεία, για να δοκιμάσουμε τοπικές νοστιμιές και φρέσκο ψάρι! 

info: Η πεζοπορία διαρκεί 3 ώρες περίπου και η απόσταση που θα διανύσουμε είναι 6km.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
blank
X