Μπακλαβάς Γιαννιώτικος

Υλικά
Μισό κιλό φύλλο κρούστας
400 γρ καρύδι
200 γρ σουσάμι ψημένο
Σπορέλαιο
Λίγη φρυγανιά(3-4)
2 βανίλιες
1κ. γλ. Γαρύφαλλο
1κ.σ. κανέλα
2.κ.σ .ζάχαρη
100γρ. Βούτυρο

Εκτέλεση

Λιώνουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε με το λάδι (περίπου 2 κούπες τσαγ. μαζί).
Ανακατεύουμε σε μια λεκάνη το καρύδι, το σουσάμι, τα μπαχαρικά, την ζάχαρη και την φρυγανιά.

Απλώνουμε δύο φύλλα κρούστας και τα βουτυρώνουμε καλά. Απλώνουμε πάνω τους λίγη γέμιση. Το τυλίγουμε σε ρολό. Κόβουμε σε κομμάτια και τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί.

Ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 1 ώρα και 20 λεπτά. Σιροπιάζουμε το μπακλαβά μόλις βγει από το φούρνο. Κρύο το σιρόπι και καυτό το γλυκό

Σιρόπι – ΥΛΙΚΑ

3 ποτ. ζάχαρη
2 και μισό νερό
3.κ.σ.μελι(στο τέλος αφού σβήσουμε την φωτιά)
Λίγο λεμόνι
1 ξυλάκι κανέλα

 

 

 

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
X