Γαριδομακαρονάδα

Υλικά

½ κιλό γαρίδες
½ κιλό μακαρόνια

2 ντομάτες
5 κ.σ. πελτέ
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 κλοναράκι βασιλικό
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις γαρίδες τις πλένουμε και αφαιρούμε το έντερο με μια οδοντογλυφίδα. Τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε λίγο λαδάκι, σε μέτρια φωτιά. Μόλις καραμελώσει το κρεμμύδι, ρίχνουμε και το σκόρδο και σε 1 λεπτό ρίχνουμε τον πελτέ. Με το κουτάλι «τρίβουμε» τον πελτέ στον πάτο του σκεύους μέχρι να «καεί» και να μυρίσει.

Ρίχνουμε τις γαρίδες. Μόλις πάρουν χρώμα, (σε 2-3 λεπτά) και γίνουν κοκκινωπές, σβήνουμε με ούζο. Τέλος ρίχνουμε  την ντομάτα πολτοποιημένη, τον βασιλικό, αλάτι και πιπέρι. Μόλις δέσει η σάλτσα, κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα μακαρόνια τα οποία έχουμε βράσει από πριν, al dente. Ανακατεύουμε ώστε να πάει η σάλτσα παντού.

 

 

 

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
blank
X