ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ

Ο πιο παράξενος, αν και παραδοσιακός, μεζές των Ιωαννίνων είναι τα βατραχοπόδαρα. Με γεύση που παραπέμπει σε κοτόπουλο, τα βατραχοπόδαρα αποτελούν ένα εκλεκτό έδεσμα, άρρηκτα συνδεδεμένο με τη ζωή του Νησιού της λίμνης Παμβώτιδας. Όπως οι καραβίδες, αλλά και το χέλι, συνοδεύουν το τσίπουρο και μπορεί κανείς να τα δοκιμάσει στις ταβέρνες του Νησιού, μετά από έναν περίπατο στα γραφικά στενάκια ή την ξενάγηση στα εντυπωσιακά μοναστήρια. Τα βατραχοπόδαρα συνήθως μαγειρεύονται στο τηγάνι, με χυλό από κουρκούτι μπύρας και σερβίρονται ζεστά.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
X