Πολιτισμός στην Πρέβεζα

Πόλη και λιμένας της Ηπείρου, η Πρέβεζα αποτελεί την πρωτεύουσα του Νομού Πρεβέζης και είναι γνωστή για το κάλλος και τα προϊόντα της. Η ιστορία της ξεκινάει πολλές χιλιάδες χρόνια πριν, καθώς βίωσε πολλές μεταβολές και πολιτικές καταστάσεις. Η απελευθέρωση από την Οθωμανική κατοχή έγινε στις 21 Οκτωβρίου 1912, ενώ μία από τις πιο γνωστές φιγούρες του παρελθόντος της είναι ο Κώστας Καρυωτάκης, διάσημος ποιητής και πεζογράφος.

Μεταπολεμικά, η Πρέβεζα μπορεί να γνώρισε παρακμή, αλλά σταδιακά δημιουργήθηκαν πολλά έργα στην περιοχή -Ναυτικές Σχολές, Νοσοκομείο, Λιμάνι-, με την πόλη να εντάσσεται  μετά το 1983 στον ενιαίο πολεοδομικό σχεδιασμό, ενώ τόσο με την Εγνατία Οδό όσο και με την Υποθαλάσσια Σήραγγα Πρέβεζας – Ακτίου η πόλη αρχίζει να αποκτάει στενές γέφυρες και με την υπόλοιπη Ελλάδα.

Πολιτισμικά, η Πρέβεζα έχει να επιδείξει δεκάδες χώρους που αξίζει να επισκεφτεί κανείς. Ένας από αυτούς είναι και ο Αρχαιολογικός χώρος της Νικόπολης, η μεγαλύτερη σε έκταση αρχαία πόλη στη σημερινή Ελλάδα, που περιλαμβάνει έναν τεράστιο αριθμό ερειπίων από ναούς, δημόσια οικοδομήματα και οικίες.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
blank
X