Η Τοπική Κουζίνα των Ιωαννίνων

Η κουζίνα των Ιωαννίνων αποτελεί έναν γευστικό θρύλο, τον οποίο αν έχει συναντήσει ο ουρανίσκος σου, τον μνημονεύει για μία ζωή.  Οι γευστικές προκλήσεις στην πόλη είναι αμέτρητες. Ο κατάλογος αρχίζει πάντα με τα περίφημα γλυκά ταψιού, που έχουν αποκτήσει πιστούς οπαδούς τόσο εντός, όσο και εκτός Ελλάδος, καθώς πολλοί είναι αυτοί που επισκέπτονται την Ήπειρο μόνο και μόνο για την γαστρονομία της. Η ίδια, άλλωστε, είναι ξακουστή για τα γαλακτοκομικά και τυροκομικά προϊόντα της, τα οποία έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον και της ξένης αγοράς!

Τα προϊόντα από το Μέτσοβο και τη Δωδώνη, όπως Τυροκομικά, κρασιά, γίδα βραστή και λουκάνικα αποτελούν μία μικρή γεύση από τον γευστικό πλούτο της περιοχής. Εξαιρετικής ποιότητας κρέας θα βρείτε στον Κατσικά, όπου στο μενού έχουν προστεθεί μαγειρευτές επιλογές για όλα τα γούστα.

Για  πέστροφα απευθυνθείτε στα έμπειρα χέρια των κατοίκων της Βουλιάστας, που ειδικεύονται στις συγκεκριμένες γεύσεις, ενώ οι φημισμένες πίτες Ιωαννίνων έχουν δημιουργήσει έναν μύθο γύρω από το όνομά τους. Μανιταρόπιτες, πατατόπικες, πίτες με χόρτο. Ο παραδοσιακός κατάλογος είναι μεγάλος, πολύ μεγαλύτερο το κοινό που τις αναζητεί στις επισκέψεις του στην Ήπειρο.

Προτείνουμε: -Να δοκιμάσετε τηγανητά βατράχια και χέλια στο Νησί των Ιωαννίνων.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
blank
X