Η Γαστρονομία της Πρέβεζας

Η Πρέβεζα, εκτός από τον θαλάσσιο πλούτο της, μπορεί να καυχιέται και για την αξιοθαύμαστη γαστρονομική της παράδοση. Μερικά προϊόντα, μάλιστα, όπως η κεφαλογραβιέρα, η φέτα και το γαλοτύρι  Πρέβεζας είναι Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης!

Ένα ακόμα παράσημο αποτελεί για την περιοχή και το ούζο, με την Πρέβεζα να αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη ουζοπαραγωγική περιοχή της χώρας! Την ίδια ώρα, ένα από τα προϊόντα της, αποτελεί το ακριβότερο έδεσμα σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Πρόκειται για το περίφημο αυγοτάραχο Αμβρακικού, που έχει κλέψει τις διεθνείς εντυπώσεις. Γεύσεις που αξίζει να δοκιμάσει κανείς είναι η περίφημη λαδόπιτα της περιοχής καθώς και η μαύρη τρούφα.

Στη λίστα των προϊόντων που αξίζει να δοκιμάσει κανείς στην Πρέβεζα μπορούν άνετα να προστεθούν η τσιπούρα με σέλινο αβγολέμονο, η μακαρονάδα με κυδώνια, το μαύρο ριζότο με σουπιές και το καρυδάτο με παγωτό.

Προτείνουμε:

Να επισκεφτείτε την ετήσια «γιορτή σαρδέλας» στην Πρέβεζα, που θα επιχειρήσει να αλλάξει για πάντα τον γευστικό σας χάρτη.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
blank
X