Η Φύση της Θεσπρωτίας

Η Θεσπρωτία διαθέτει μερικές από τις ομορφότερες παραλίες της Ελλάδας, Κρυστάλλινα νερά, εξωτικό χρώμα και φυσικός πλούτος είναι μερικοί μόνο από τους λόγους που το καλοκαίρι η περιοχή σφύζει από κόσμο.

Οι γραφικοί μικροί όρμοι, τα λιμανάκια, οι ιδιαίτερες παραλίες για κάθε γούστο αναδεικνύουν τη Θεσπρωτία στους ταξιδιωτικούς προορισμούς των μεγαλύτερων τουριστικών γραφείων. Μία από τις πιο αγαπημένες θαλάσσιες γωνίες της περιοχής είναι η παραλία Στροβίλι, η οποία είναι και η βορειότερη της περιοχής, προσφέρει ησυχία και χαλάρωση και βρίσκεται αρκετά κοντά στη Σαγιάδα. Τα καθαρά νερά της και οι πράσινοι λόφοι είναι μερικά ακόμα από τα στοιχεία που θα σας κόψουν την ανάσα.

Τρία χιλιόμετρα από τη Σογιάδα βρίσκεται η παραλία Κεραμίδι, η οποία είναι ιδιαίτερα ήσυχη, με γαλάζια νερά, άσπρα βότσαλα και έντονη βλάστηση, στοιχεία που δημιουργούν μία εξαιρετικής αισθητικής εικόνα. Εκεί εκτός από τις βουτιές, μπορεί κάποιος να απολαύσει καφέ, ποτό αλλά και τις γευστικές προκλήσεις της περιοχής.

Την παραλία του Δρέπανου συναντά κανείς στην Ηγουμενίτσα, 5 χιλιόμετρα μακριά από την πόλη. Πρόκειται για σχετικά μικρή παραλία, επτά χιλιομέτρων σε μήκος, που αποζημιώνει τους επισκέπτες της με την άσπρη ψιλή άμμο και τα καθαρά ρηχά νερά της.

Μία από τις ομορφότερες παραλίες της περιοχής συναντά κανείς στα Σύβοτα. Συγκεκριμένα, η παραλία Πισίνα εντοπίζεται στο νησί Μαυρογόρος και είναι προσβάσιμη με καΐκι, επιτρέποντας στον επισκέπτη να θαυμάσει το κάλλος της κατά τη διαδρομή.

Στην ίδια περιοχή συναντά κανείς και την Μπέλλα Βράκα, η οποία βρίσκεται απέναντι από το νησί του Αγίου Νικολάου. Στα θετικά της επίσκεψης είναι και η εύκολη πρόσβαση με τα πόδια, καθώς η αμμουδιά μέσα στη θάλασσα έχει αποδειχτεί ιδιαίτερα εξυπηρετική.

Προτείνουμε: Μία επίσκεψη στην παραλία της Αγίας Παρασκευής, τη γραφικότερη της περιοχής. Βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το νησάκι, την οποία μπορείτε να καλύψετε κολυμπώντας ενώ θα απολαμβάνετε τη χοντρή άμμο και τα ιδιαίτερα νερά.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
blank
X