Η Φύση της Άρτας

Λίμνες, αστείρευτο κάλλος, εικόνες που σε εγκλωβίζουν. Η φυσική ομορφιά της Άρτας είναι τεράστια και οι δραστηριότητες στην περιοχή δεκάδες. Ξεκινώντας τις περιηγήσεις, ο επισκέπτης οφείλει να κάνει μία βόλτα στη λίμνη Πουρναρίου, όπου συμβαίνει κάτι μοναδικό. Όταν τα νερά της λίμνης, λόγω εποχής, κατεβαίνουν, αποκαλύπτεται ένα μέρος της Κάτω Κλημεντίνης, που είχε εγκαταλειφθεί πριν την κατασκευή του αντίστοιχου φράγματος, δημιουργώντας μοναδικές εικόνες για τους τυχερούς θεατές. Στη συνέχεια, όταν η στάθμη του νερού ανέβει, η Κάτω Κλημεντίνη ξαναβυθίζεται στη λίμνη.

Εξαιρετικού κάλλους είναι και η Κορωνησία, η οποία απέχει 25 χιλιόμετρα από την Άρτα και βρίσκεται στη μέση του Αμβρακικού. Εκεί ο επισκέπτης θα μπορέσει, μεταξύ άλλων, να ασχοληθεί με πολλές υπαίθριες δραστηριότητες και να συναντήσει βυζαντινά μουσεία, ενώ το μέρος ενδείκνυται και για παρατηρητές πουλιών. Στα πέριξ της λίμνης κατοικούν περίπου 350 κάτοικοι, οι οποίοι ασχολούνται με την αλιεία, τροφοδοτώντας τα καταστήματα με φρέσκο ψάρι.

Το περίφημο γεφύρι της περιοχής έχει αποκτήσει μυθικές διαστάσεις καθώς είναι χιλιοτραγουδισμένο και έχει χτίσει μία τεράστια φήμη γύρω από το όνομά του. Έτσι, προσελκύει παραδοσιακά πολλούς τουρίστες, οι οποίοι σπεύδουν να συναντήσουν την πέτρινη κατασκευή που ενώνει τις δύο όχθες του ποταμού Άραχθου και βρίσκεται στην είσοδο της πόλης. Αξίζει να σημειωθεί, άλλωστε, πως το γεφύρι αποτέλεσε και  σύνορο ανάμεσα στην υπόδουλη και απελευθερωμένη Ελλάδα, αποκτώντας ακόμα μεγαλύτερη ιστορική αξία.

Στον κατάλογο των περιηγήσεων μπορούν να προστεθούν δεκάδες μέρη με απίστευτη ομορφιά και ιστορική σημασία, όπως το Κάστρο της περιοχής, το Οθωμανικό ρολόι, το μικρό θέατρο και τα τείχη Αμβρακίας κτλ.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
blank
X