Ένα ταξίδι γεύσεων στην Πρέβεζα

Μια εξόρμηση προς το νότιο άκρο της Ηπείρου, στην περιοχή της Πρέβεζας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, δεν μπορεί να μη σημαίνει και άπειρες γεύσεις, οι οποίες βασίζονται στο άφθονο φρέσκο ψάρι και τα θαλασσινά.

Η Πρέβεζα που θυμίζει νησί, καθώς βρέχεται από τον Αμβρακικό κόλπο και το Ιόνιο πέλαγος, προσεγγίζεται εύκολα προσεγγίσιμη από οποιοδήποτε σημείο της Ηπείρου και αν έχει ως ορμητήριο, ο κάθε επισκέπτης.

Φτάνοντας εκεί, από την Εθνική οδό Ιωαννίνων – Πρέβεζας, θα αντικρίσεις τον Αρχαιολογικό Χώρο της Νικόπολης, στον οποίο αξίζει να περιηγηθείς και να μάθεις την ιστορία της πόλης της Νίκης, που ίδρυσε ο Οκταβιανός μετά από την επικράτησή του στη ναυμαχία του Ακτίου το 31 π.Χ. Αν έχεις χρόνο μπορείς, να επισκεφθείς και το Αρχαιολογικό Μουσείο της Νικόπολης με τα πλούσια εκθέματα, που βρίσκεται στην βόρεια είσοδο της πόλης της Πρέβεζας.

Η βόλτα στο ιστορικό κέντρο της πόλης  με τα πολυάριθμα στενά ασβεστωμένα δρομάκια, τα όμορφα νεοκλασικά σπίτια και τις ανθισμένες αυλές, σε παρασύρει σε ένα μοναδικό ατμοσφαιρικό ταξίδι γεμάτο ιστορίες από το παρελθόν. Αν ακολουθήσεις τις μυρωδιές από τους μεζέδες που ψήνονται στη σχάρα, θα βρεθείς σε παραδοσιακά ουζερί και γραφικές ψαροταβέρνες τα οποία τους καλοκαιρινούς μήνες σφύζουν από ζωή. Η Πρέβεζα φημίζεται για τις γαρίδες Αμβρακικού αλλά και για το ψάρι του φτωχού, τη σαρδέλα, η οποία ψήνεται στη και δεν μπορεί να λείψει από τραπέζι σας. Ξεχωριστοί μεζέδες είναι ακόμη, το χέλι μαγειρεμένο στο φούρνο, οι τηγανητές κουτσομούρες, ο κέφαλος στη σχάρα και οι σουπιές με σπανάκι.

Το γευστικό αυτό ταξίδι κλείνει με παραδοσιακό ελληνικό καφέ και γλυκό του κουταλιού, ατενίζοντας τον Αμβρακικό Κόλπο.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
blank
X