Χυλοπίτες Μετσόβου

Υλικά

  • 400 γρ. χυλοπίτες
  • 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 500 ml ζωμό κοτόπουλου ή κρέατος
  • 200 γρ. διάφορα τυριά Μετσόβου
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Κόβετε τα κρεμμύδια σε μικρά κυβάκια. Σε αντικολλητική κατσαρόλα σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, σε μέτρια φωτιά μέχρι να καραμελώσουν. Προσθέτετε τον ζωμό, ενώ δυναμώνετε την φωτιά μέχρι να πάρει βράση. Στη συνέχεια προσθέτετε τις χυλοπίτες και τις βράζετε al dente.
Τις σουρώνετε, κρατώντας λίγο από τον βρασμένο ζωμό. Τις ξαναβάζετε στην κατσαρόλα στο μάτι που έχετε σβήσει και ρίχνετε μέσα τα τριμμένα τυριά και ανακατεύετε μέχρι να λιώσουν. Τέλος προσθέτετε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αν θέλετε έξτρα τυρί. Σερβίρονται ζεστά.

 

 

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
X