Ιωάννινα Μια πόλη κόσμημα!

Οδηγός για τα Ιωάννινα

Ορεινή περιοχή, με πανέμορφο φυσικό περιβάλλον.

Επιβλητικά βουνά, βαθιές χαράδρες, ποτάμια με κρυστάλλινα νερά, σπάνια χλωρίδα και πανίδα, ορεινές λίμνες, δασωμένες πλαγιές, δημιουργούν ένα εκπληκτικήςομορφιάς οικοσύστημα. Μεγάλη και ενδιαφέρουσα είναι κι η ιστορία της περιοχής, που ξεκινά από τα βάθη της αρχαιότητας, περνά από το Βυζάντιο και την Τουρκοκρατία και φτάνει ως τους νεώτερους χρόνους. Μια ιστορία που συναντά κανείς στα αρχαιολογικά και θρησκευτικά μνημεία της, τους παραδοσιακούς οικισμούς, τους νερόμυλους και τα γεφύρια της, αλλά και που παραμένει ζωντανή στα έθιμα, την παραδοσιακή μουσική, τα πανηγύρια και τον τρόπο ζωής των κατοίκων της.

Πλούσια και η γαστρονομική της παράδοση, που βασίζεται στη χρήση αγνών προϊόντων. Κρέατα μαγειρεμένα με ιδιαίτερο τρόπο, νόστιμες πίτες, ζυμωτό ψωμί, βατραχοπόδαρα,κυνήγι, αλλά και carpaccio από ελάφι, φημισμένα τυριά,παραδοσιακά γλυκά όπως ο μπακλαβάς , εξαιρετικά κρασιά και τσίπουρο, συνθέτουν ένα γευστικό μενού που συνδυάζει την παράδοση με τη gourmet γαστρονομία.

Load More

Δραστηριότητες

Εμπειρίες

Η Ήπειρος είναι το μέρος του κόσμου που τα συνδυάζει όλα. Μέσα σε πολύ λίγη ώρα, μπορείς να αλλάξεις την κορυφή του πιο ψηλού βουνού με τα καταπράσινα νερά μιας μαγευτικής παραλίας, τη μοντέρνα αρχιτεκτονική με την παραδοσιακή αρχοντιά, τις έντονες δραστηριότητες με τη γαλήνια ηρεμία.

Γαστρονομία

Διασκέδαση

Πολιτισμός

Περιπέτεια

φύση

Θρησκεία

No Post Found !

Αγορά

Τι παίζει

Η Ήπειρος είναι το μέρος του κόσμου που τα συνδυάζει όλα. Μέσα σε πολύ λίγη ώρα, μπορείς να αλλάξεις την κορυφή του πιο ψηλού βουνού με τα καταπράσινα νερά μιας μαγευτικής παραλίας, τη μοντέρνα αρχιτεκτονική με την παραδοσιακή αρχοντιά, τις έντονες δραστηριότητες με τη γαλήνια ηρεμία.

Εκδηλώσεις & Φεστιβάλ

Aξιοθέατα

Η Ήπειρος είναι το μέρος του κόσμου που τα συνδυάζει όλα. Μέσα σε πολύ λίγη ώρα, μπορείς να αλλάξεις την κορυφή του πιο ψηλού βουνού με τα καταπράσινα νερά μιας μαγευτικής παραλίας, τη μοντέρνα αρχιτεκτονική με την παραδοσιακή αρχοντιά, τις έντονες δραστηριότητες με τη γαλήνια ηρεμία.

Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων βρίσκεται στο κέντρο της πόλεως των Ιωαννίνων και σε περίοπτη θέση στον επονομαζόμενο λόφο Λιθαρίτσια. Οι συλλογές του Αρχαιολογικού Μουσείου Ιωαννίνων αναπτύσσονται σε επτά αίθουσες, τον κεντρικό διάδρομο και τρία αίθρια, σε συνολική επιφάνεια 1.200 τμ. Τα εκθέματα καλύπτουν μια μεγάλη χρονική περίοδο, από την πρώτη εμφάνιση του ανθρώπου στην Ήπειρο, κατά την Κατώτερη Παλαιολιθική εποχή πριν από 250.000 χρόνια, έως και τη δύση της όψιμης αρχαιότητας κατά τους ύστερους ρωμαϊκούς χρόνους (3ος αι. μ.Χ.).

Βυζαντινό Μουσείο Ιωαννίνων - Ιτς Καλέ

Στο χώρο του Ιτς Καλέ και εκεί όπου βρίσκονταν τα σεράγια του Αλή Πασά, βρίσκεται και το Βυζαντινό Μουσείο Ιωαννίνων. Περιλαμβάνει συλλογές παλαιοχριστιανικών και βυζαντινών γλυπτών, κεραμικών, βιβλίων, μεταβυζαντινών εικόνων από εκκλησίες του νομού από τον 16ο ως τον 18ο αι., καθώς και μια αξιόλογη συλλογή αργυροχοΐας που στεγάζεται σε κτίριο της ακρόπολης του 19ου αι., το λεγόμενο «Θησαυροφυλάκιο».

Δημοτικό Λαογραφικό Μουσείο Ιωαννίνων (Ασλάν Τζαμί)

Στο στενό χώρο της βορειοδυτικής ακρόπολης του κάστρου των Ιωαννίνων δεσπόζει το τζαμί του Ασλάν Πασά, το οποίο στεγάζει σήμερα το Δημοτικό Λαογραφικό Μουσείο. Κτίστηκε το 1618 αμέσως μετά την καταστολή της εξέγερσης του επισκόπου Διονυσίου του Φιλοσόφου ή «Σκυλοσόφου» κατά τους Τούρκους και την αποπομπή από το κάστρο όλων των χριστιανών Ιωαννιτών.

Μουσείο Ελληνικής Ιστορίας - Κέρινα Ομοιώματα - Παύλος Βρέλλης

Το Μουσείο Ελληνικής Ιστορίας Παύλου Βρέλλη, βρίσκεται στην περιοχή των Ιωαννίνων, στην Ήπειρο. Είναι έργο ενός και μόνο ανθρώπου-του Παύλου Βρέλλη, όπου για 13 χρόνια εργάστηκε ακατάπαυστα, μόνο γι' αυτό το έργο. Το Μουσείο φιλοξενεί περίπου 150 κέρινα ομοιώματα και 36 ιστορικά θέματα εμπνευσμένα από σημαντικά γεγονότα της Ελληνικής Ιστορίας. Το εκδοτήριο εισιτηρίων λειτουργεί καθημερινά: από τις 10:00 έως και τις 16:00 6€: Γενική Είσοδος 5€: Εκπαιδευτικοί, Αστυνομικοί, Στρατιωτικοί, Πυροσβέστες, μετά από επίδειξη της υπηρεσιακής τους ταυτότητας 4€: Οργανωμένα γκρουπ (μέσω τουριστικών πρακτορείων κ.λπ.), Φοιτητές (με επίδειξη της ταυτότητάς τους) 3€: Ατομα άνω των 8 ετών, άτομα άνω των 65 ετών, πολύτεκνοι (περιλαμβάνει και τους τρίτεκνους), άνεργοι (με επίδειξη της κάρτας από τον ΟΑΕΔ), Μέλη Σωματείων και Συλλόγων (γονείς και παιδιά παρακαλούμε να έχετε μαζί σας τα απαραίτητα δικαιολογητικά, όπως καταστατικό, σφραγίδα, κ.λπ.) Δωρεάν: Παιδιά κάτω των 8 ετών, Στρατευμένοι, ’τομα με αναπηρία (κινητικά προβλήματα), άτομα με ειδικές ανάγκες, μέλη του Ε.Ε.Τ.Ε. (με επίδειξη της κάρτας μέλους τους) Δωρεάν: Παιδιά κάτω των 8 ετών, Στρατευμένοι, ’τομα με αναπηρία (κινητικά προβλήματα), άτομα με ειδικές ανάγκες, μέλη του Ε.Ε.Τ.Ε. (με επίδειξη της κάρτας μέλους τους)

Μουσείο Αλή Πασά (Μουσείο Προεπαναστατικής Περιόδου)

Βρίσκεται στο νησί των Ιωαννίνων και στεγάζεται σε ένα κελί της Μονής Παντελεήμονα, στο οποίο δολοφονήθηκε ο Αλή-Πασάς. Στη συλλογή του περιλαμβάνει εκθέματα από την εποχή της Τουρκοκρατίας, προσωπικά αντικείμενα του Αλή-Πασά(έγγραφα, τη στολή της Κυρα-Βασιλικής κ.α.).Σε άλλο κελί της Μονής στεγάζονται τα αρχεία των μοναστηριών του νησιού. Δ/νση: Νήσος Ιωαννίνων Τηλ.: 26510-81791.

Αρχαιολογικός χώρος Δωδώνης

Οι απαρχές του Ιερού του Δωδώνης, που είναι γνωστό για την πανελλήνια ακτινοβολία του, ανάγονται στην εποχή του Χαλκού (2600-1200 π.Χ.). Αρχικά, ήταν υπαίθριο και λατρευόταν σε αυτό η Μεγάλη Θεά, θεότητα της γονιμότητας και της ευφορίας, η οποία αργότερα αντικαταστάθηκε από τη λατρεία του Δωδωναίου Δία (Νάιος Ζεύς) και της συζύγου του Διώνης.

Μονή Τσούκας

Το μοναστήρι, αφιερωμένο στο Γενέσιο της Θεοτόκου, είναι κτισμένο στην κορυφή λόφου, κοντά στο χωριό Ελληνικό και σε μικρή σχετικά απόσταση από την πόλη των Ιωαννίνων. Πρόκειται για ενεργό μοναστήρι που είναι ιδιαίτερα γνωστό στην περιοχή, καθώς αποτελεί, σημαντικό προσκύνημα με αξιόλογη κοινωνική προσφορά.

Μονή Φιλανθρωπηνών Νήσου Ιωαννίνων

Η μονή του Αγίου Νικολάου των Φιλανθρωπηνών είναι το σημαντικότερο από τα μοναστήρια του Νησίου της λίμνης των Ιωαννίνων. Η ονομασία της οφείλεται στην αριστοκρατική οικογένεια των Φιλανθρωπηνών που εγκαταστάθηκε στα Ιωάννινα από την Κωνσταντινούπολη μετά την άλωσή της το 1204 από τους Σταυροφόρους. Η οικογένεια των Φιλανθρωπηνών συνδέθηκε στενά με την ιστορία της μονής, καθώς μέλη της υπήρξαν ιδρυτές και ανακαινιστές της.

Μονή Σωσίνου Παρακαλάμου

Αφιερωμένη στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, η μονή Σωσίνου χρονολογείται στον 16ο αι. Είναι κτισμένη κοντά στον οικισμό του Παρακαλάμου, σε υψόμετρο περίπου 750μ., στην κορυφή κατάφυτου λόφου που υψώνεται πάνω από την κοιλάδα του Καλαμά, με εκπληκτική θέα στην γύρω περιοχή.

Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μολυβδοσκέπαστης

Η μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου βρίσκεται κοντά στον οικισμό Μολυβδοσκέπαστο (παλ. Διπαλίτσα) σε μικρή απόσταση από τα ελληνοαλβανικά σύνορα. Η ονομασία της προέρχεται από τα φύλλα μολύβδου που παλαιότερα κάλυπταν τη στέγη του καθολικού. Σύμφωνα με την παράδοση η μονή κτίστηκε τον 7οαι. από τον βυζαντινό αυτοκράτορα Κωνσταντίνο Δ΄ Πωγωνάτο. Η παράδοση αυτή αναφέρεται και σε επιγραφή του καθολικού, όπου γίνεται λόγος και για την ανακαίνισή του το 14οαι. από τον Ανδρόνικο Κομνηνό Μέγα Δούκα Παλαιολόγο.

Μονή Κηπίνας Καλαρρυτών

Η μονή Κηπίνας βρίσκεται κοντά στο χωριό Καλαρρύτες και είναι κτισμένη σε μία βραχώδη απότομη πλαγιά, που υψώνεται πάνω από τον ποταμό Καλαρρυτιώτικο. Η πρόσβαση στο μοναστήρι γίνεται από ένα μικρό μονοπάτι, λαξευμένο στο βράχο και συνεχίζει με ξύλινη γέφυρα, που οδηγεί στα προσκτίσματα της μονής.

Μονή Ζωοδόχου Πηγής Ανθοχωρίου Μετσόβου

Οι ντόπιοι την αποκαλούν η Παναγιά της Κιάτρα Ρόσα που στα βλάχικα σημαίνει η Παναγιά στο κόκκινο λιθάρι, λόγω των κόκκινων βράχων στα ανατολικά της Μονής που στο παρελθόν χρησίμευαν για ασκηταριά.

Μονή Αγ. Νικολάου Μετσόβου

Κτισμένη στα νοτιοδυτικά του Μετσόβου, κοντά στην όχθη του Μετσοβίτικου, η μονή του Αγίου Νικολάου, υπήρξε ένα από τα σημαντικότερα μοναστήρια της περιοχής. Η ίδρυσή της ανάγεται στη βυζαντινή εποχή, καθώς τον 14ο αι. γίνεται για πρώτη φορά λόγος για το μοναστήρι και τον ηγούμενό του Ησαία. Στη μακραίωνη ιστορία του επισκευάστηκε αρκετές φορές, ωστόσο ανακαινίστηκε ριζικά γύρω στο 1700.

Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Η Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου βρίσκεται στις ανατολικές παρυφές του Μετσόβου στην άνω κοιλάδα του Μετσοβίτικου. Χτίστηκε το 1754. Το κτιριακό συγκρότημα αποτελείται από διώροφα κελιά, ξενώνες, πλακοστρωμένες αυλές. Το καθολικό της μονής είναι κατάγραφο με τοιχογραφικό διάκοσμο σε διαζώματα, τέμπλο και εικόνες του 17ου αιώνα. Το καμπαναριό του από το μέσο της οικοδομής και πάνω είναι ξύλινο. Σύμφωνα με την προφορική παράδοση η καμπάνα του κατασκευάστηκε στα Γιάννενα το 1870. Η μονή πανηγυρίζει κάθε χρόνο στις 15 Αυγούστου. Στις καθημερινές κατά τη χειμερινή περίοδο το μοναστήρι είναι επισκέψιμο από τις 12.00 έως τις 15.00 και τις Κυριακές από τις 14.00 έως 18.00. Τέλος από το Ιούνιο μέχρι τον Σεπτέμβριο τις καθημερινές λειτουργεί από τις 15.00 έως τις 18.00 και τις Κυριακές από 15.00 έως 19.00

Μονή Άβελ

Η μονή Άβελ βρίσκεται κοντά στον οικισμό της Βήσσανης σε δασώδη περιοχή που ονομάζεται «Μοναστήρια».

Λίμνη Παμβώτιδα - Νησάκι Ιωαννίνων

Παμβώτις («η τα πάντα τρέφουσα») είναι το αρχαίο όνομα της γνωστής σε όλους μας λίμνης των Ιωαννίνων, που στολίζει με τη σπάνια ομορφιά της το ομώνυμο λεκανοπέδιο. Με ένα πλούσιο ιστορικό παρελθόν, διανθισμένο με θρύλους και παραδόσεις αιώνων, η λίμνη της Κυρά-Φροσύνης οδηγεί τη φήμη της και πέρα από τα όρια της χώρας μας. Εντός της λίμνης βρίσκεται και το Νησάκι της Λίμνης.

Σπήλαιο Περάματος

Ένα από τα σπουδαιότερα σπήλαια του κόσμου, σε απόσταση μόλις τέσσερα χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων. Το σπήλαιο είναι τμήμα υπόγειου ποταμού ηλικίας 1.500.000 ετών.

Βάλια Κάλντα

Αποτελεί τον πυρήνα του Εθνικού Δρυμού Πίνδου και από το 1987 περιλαμβάνεται στον κατάλογο των πιο ευαίσθητων περιοχών του κόσμου της Διεθνούς Ένωσης για την Προστασία της Φύσης. Την διαρρέει το Αρκουδόρεμα που στην περιοχή Σμιξώματα χύνεται στον Αώο.

Λίμνη Πηγών Αώου

Σε απόσταση μόλις μισής ώρας βορειοδυτικά από το Μέτσοβο βρίσκεται η τεχνητή λίμνη των πηγών του Αώου. Η τεχνητή λίμνη πηγών Αώου συνιστά έναν υπέροχο βιότοπο φυσικού κάλλους στο οροπέδιο της «Πολιτσάς». Κατάφυτες όχθες περιτριγυρίζουν την τεχνητή λίμνη των πηγών Αωού, που δημιουργήθηκε με την κατασκευή υδροηλεκτρικού φράγματος της Δ.Ε.Η., και το θέαμα είναι πραγματικά ξεχωριστό.

Φαράγγι Βίκου

Στην καρδιά του Εθνικού Δρυμού Βίκου- Αώου βρίσκεται το φαράγγι του Βίκου, ένα από τα μεγαλύτερα σε βάθος - φτάνει και ως τα 1200 μ. - και στενότερα σε πλάτος , φαράγγια του κόσμου, σύμφωνα με το βιβλίο καταγραφής παγκόσμιων ρεκόρ "Γκίνες" (Guinness World Records) (έκδοση 2005).

Δρακόλιμνη Τύμφης

Η δρακόλιμνη βρίσκεται σε αλπικό λιβάδι της Τύμφης, σε υψόμετρο 2.050 μ., το σχήμα της είναι ελλειψοειδές και η εκτασή της περίπου 8 στρέμματα, ΒΔ της κορυφής Πλόσκος (2.377 μ.), ΒΑ της κορυφής Αστράκας (2.436 μ.), Ν της μονής Στομίου από την οποία απέχει 3,5 ώρες και ΔΒΔ της κορυφής Γκαμήλα (2.497 μ.), η οποία είναι και η υψηλότερη κορυφή της Τύμφης. Αποτελεί πολυσύχναστο ορειβατικό προορισμό και είναι γνωστή για τους αλπικούς Τρίτωνες που φιλοξενεί στα νερά της. Η λίμνη απέχει 1 ώρα πεζοπορίας από το οργανωμένο καταφύγιο στο διάσελο της Αστράκας και 4 ώρες πεζοπορίας από το Μικρό Πάπιγκο. Η πρόσβαση είναι δυνατή μόνο με τα πόδια.

Οινοποιείο "Κατώγι Αβέρωφ"

Στο Μέτσοβο παράγεται ένα από τα πιο γνωστά κρασιά της χώρας μας, το «Κατώγι Αβέρωφ». Η οινοποιΐα της περιοχής ήταν γνωστή από πολύ παλιά, όμως ξαναζωντάνεψε από τον Ευάγγελο Αβέρωφ-Τοσίτσα όταν ανακάλυψε σε ένα παλιό κατάστιχο του 1723 ότι οι αμπελώνες του Μετσόβου έδιναν 50.000 μπουκάλια κρασί. Μετά το 1950 ζωντάνεψε τον αμπελώνα στη θέση «Γινιέτς», καλλιεργώντας, για πρώτη φόρα στην Ελλάδα, την ποικιλία cabernet sauvignon. Χρησιμοποιώντας αρχικά το κατώγι του αρχοντικού Τοσίτσα και στη συνέχεια το σύγχρονο οινοποιείο, κατάφερε να κάνει γνωστή παγκοσμίως τη μετσοβίτικη οινοποιΐα.

Κρασιά Ζίτσας

Ο αμπελώνας της Ζίτσας είναι περί τα 25χλμ βορειοδυτικά από την πόλη των Ιωαννίνων. Εκτείνεται κυρίως στο οροπέδιο της Ζίτσας, που έχει μέσο υψόμετρο 650μ & επεκτείνεται στις πλαγιές των γύρω λόφων & βουνών σε υψόμετρα έως 800μ.

Μπουραζάνι

Σε μια έκταση που ξεπερνά τα 1500 στρέμματα βρίσκεται το Περιβαλλοντικό Πάρκο Μπουραζάνι. Ο επισκέπτης μπορεί να διαμείνει στο ομώνυμο ξενοδοχείο και να θαυμάζει 6 είδη θηλαστικών, τα οποία ζουν και αναπαράγονται ελεύθερα στο δάσος.

Rafting στο Βοϊδομάτη

Το σημείο εκκίνησης για το rafting στο Βοϊδομάτη είναι το γεφύρι της Αρίστης. Στην καρδιά του Εθνικού Δρυμού Βίκου–Αώου. Μία εύκολη διαδρομή rafting ιδανική για αρχάριους. Ωστόσο η διαδρομή έχει ενδιαφέρον για όλους τους φίλους των ποταμών γιατί διασχίζει τον Εθνικό δρυμό σύμφωνα με τη ροή του ποταμού.

Πεζοπορία στο Εθνικό Πάρκο Βίκου - Αώου

Το φαράγγι του Βίκου "σχίζει" κέθετα τα ασβεστολιθικά υψίπεδα της Τύμφης για 20 χιλιόμετρα, διαχωρίζοντας τα χωριά της Δυτικού και Κεντρικού Ζαγορίου. Τα τοιχώματα του φαραγγιού φθάνουν τα 1000μ σε ύψος. Η διάσχιση του φαραγγιού με τα πόδια είναι ίσως το αποκορύφωμα της επίσκεψης σας στο Ζαγόρι.

Ορεινή Ποδηλασία στη Λίμνη Πηγών Αώου

Αρκεί ένα ποδήλατο βουνού για να μυηθεί κανείς στα μυστικά της άγριας ζωής μέσα στα πιο όμορφα δάση της περιοχής γύρω από την λίμνη του Αώου. Η ποδηλατική περιήγηση περιμετρικά της λίμνης πηγών Αώου προσφέρει μοναδικές δυνατότητες οικοξενάγησης.

Χιονοδρομικό κέντρο Ανηλίου

Το νέο Anilio Ski Resort βρίσκεται σε υψόμετρο 1680 έως 1850 μ., απέχει 50 χλμ. από τα Ιωάννινα και 215 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη. Διαθέτει πίστες για όλα τα επίπεδα σκιερ/snowboarders και έχει διαθέσιμους αναβατήρες μήκους 800 μ., δύο συρόμενα 280 και 300 μ. και δύο baby lifts. Το χιονοδρομικό κέντρο του Ανήλιου απέχει μόλις 7 χλμ. από το χωριό. Πληροφορίες: Ημερήσια κάρτα lift: Καθημερινές 8€, Σαβ/κο 10€, μονή διαδρομή lift 3€ και ετήσια κάρτα lift 80€. κιν. 6932 418296, 6980 760850, www.anilio-ski.gr.

Χιονοδρομικό Κέντρο Πρ. Ηλία

Διαθέτει συνολικά 6 πίστες. Ειδικότερα: 2 πράσινες, μήκους 150 μ. και 350 μ., αντίστοιχα, 2 μπλε: η μία συνολικού μήκους 1200 μ., μπλε για 800 μ. & πράσινη για 400 μ. και η άλλη συνολικού μήκους 900 μ., μπλε για 600 μ. & κόκκινη για 300 μ.1 κόκκινη, κυρίως, συνολικού μήκους 750 μ. (κόκκινη για 550 μ. & μπλε για 200 μ.)1 πίστα δρόμου αντοχής (Lang-Lauf), μήκους 15 χλμ. ενώ υπάρχει και ένας επίπεδος χώρος 50 στρεμμάτων ιδανικός για snowmobile.

Διαμονή

Η Ήπειρος είναι το μέρος του κόσμου που τα συνδυάζει όλα. Μέσα σε πολύ λίγη ώρα, μπορείς να αλλάξεις την κορυφή του πιο ψηλού βουνού με τα καταπράσινα νερά μιας μαγευτικής παραλίας, τη μοντέρνα αρχιτεκτονική με την παραδοσιακή αρχοντιά, τις έντονες δραστηριότητες με τη γαλήνια ηρεμία.

DOVITEL
 • Πέραμα, Ιωάννινα
 • Ξενοδοχείο Κλασικού Τύπου
 • Αστέρια: ***
 • Έτος πρώτης λειτουργίας: 1979
 • Περιλαμβάνει 29 δωμάτια και 55 κλίνες
 • Ιδιοκτήτης: ΝΤΟΒΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
 • Τηλέφωνο: 26510-81001
 • Web: www.dovitel.gr
ΕΞΟΧΗ
 • Πέραμα, Ιωάννινα
 • Ξενοδοχείο Κλασικού Τύπου
 • Αστέρια: ***
 • Έτος πρώτης λειτουργίας: 2008
 • Περιλαμβάνει 24 δωμάτια και 48 κλίνες
 • Ιδιοκτήτης: ΑΝΔΡΕΑΣ ΕΞΑΡΧΟΣ & ΣΙΑ
 • Τηλέφωνο: 2651081160
 • Email: info@hotel-exohi.gr
 • Web: www.hotel-exohi.gr
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΑΚΡΟΛΙΜΝΙΟΝ
 • Πέραμα, Ιωάννινα
 • Ξενοδοχείο Τύπου Επιπλωμένων Διαμερισμάτων
 • Αστέρια: **
 • Έτος πρώτης λειτουργίας: 2004
 • Ιδιοκτήτης: ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΣΩΤΗΡΙΟΣ
 • Τηλέφωνο: 2651081162
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΠΑΡΙΣ
 • Τσιριγώτη 6, Ιωάννινα
 • Ξενοδοχείο Κλασικού Τύπου
 • Αστέρια: *
 • Έτος πρώτης λειτουργίας: 2008
 • Περιλαμβάνει 16 δωμάτια και 30 κλίνες
 • Ιδιοκτήτης: Κλείτσας Δημήττριος & Νικόλαος
 • Τηλέφωνο: 26510-20541
ΒΡΕΤΑΝΙΑ Ξενοδοχείο
 • Αβέρωφ, Ιωάννινα
 • Ξενοδοχείο Κλασικού Τύπου
 • Αστέρια: **
 • Έτος πρώτης λειτουργίας: 1960
 • Περιλαμβάνει 23 δωμάτια και 43 κλίνες
 • Ιδιοκτήτης: ΣΠ-ΒΑΣ-ΕΛ-ΑΘ-ΜΑΓΔ-ΑΓ-ΧΑΠ ΚΑΛ ΓΚΟΔΕΛΛΑ
 • Τηλέφωνο: 2651026380
ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ
 • 28ης Οκτωβρίου, Ιωάννινα
 • Ξενοδοχείο Κλασικού Τύπου
 • Αστέρια: ***
 • Έτος πρώτης λειτουργίας: 1957
 • Περιλαμβάνει 125 δωμάτια και 237 κλίνες
 • Ιδιοκτήτης: Α.Ε. ΞΕΝ.ΤΟΥΡ. ΕΠΙΧ/ΣΕΙΣ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ
 • Τηλέφωνο: 2651025856
 • Email: palladion@otenet.gr
ΕΛΠΙΣ
 • Νεοπτόλεμου, Ιωάννινα
 • Ξενοδοχείο Κλασικού Τύπου
 • Αστέρια: *
 • Περιλαμβάνει 12 δωμάτια και 22 κλίνες
 • Ιδιοκτήτης: ΓΑΤΣΙΑΝΗ ΔΗΜΗΤΡΑ & ΕΛΕΝΗ
 • Τηλέφωνο: 26510-26209
Ξενοδοχείο OLYMPIC
 • Μελανίδη 2, Ιωάννινα
 • Ξενοδοχείο Κλασικού Τύπου
 • Αστέρια: ***
 • Έτος πρώτης λειτουργίας: 1968
 • Περιλαμβάνει 52 δωμάτια και 101 κλίνες
 • Ιδιοκτήτης: Α.Ξ.Ε. ΟΛΥΜΠΙΚ
 • Τηλέφωνο: 2651025888
 • Email: info@hotelolymp.gr
 • Web: www.hotelolymp.gr
 • Facebook: www.facebook.com/HotelOlympicIoannina
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ TOYRIST
 • Κωλέττη 18, Ιωάννινα
 • Ξενοδοχείο Κλασικού Τύπου
 • Αστέρια: **
 • Έτος πρώτης λειτουργίας: 1958
 • Περιλαμβάνει 29 δωμάτια και 57 κλίνες
 • Ιδιοκτήτης: ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ ΜΟΥΣΙΟΥ
 • Τηλέφωνο: 2651025070
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΑΣΤΟΡΙΑ
 • Αβέρωφ & Παρασκευοπούλου 2, Ιωάννινα
 • Ξενοδοχείο Κλασικού Τύπου
 • Αστέρια: **
 • Έτος πρώτης λειτουργίας: 1962
 • Περιλαμβάνει 16 δωμάτια και 35 κλίνες
 • Ιδιοκτήτης: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΟΣΗΣ
 • Τηλέφωνο: 26510-25438
 • Email: info@hotelastoria.gr
ΓΑΛΑΞΙΑΣ
 • Κωνσταντίνου Ελευθερίου, Ιωάννινα
 • Ξενοδοχείο Κλασικού Τύπου
 • Αστέρια: ***
 • Έτος πρώτης λειτουργίας: 1971
 • Περιλαμβάνει 38 δωμάτια και 69 κλίνες
 • Ιδιοκτήτης: Α.Ξ.Τ.Ε ΓΑΛΑΞΙΑΣ Α.Ε
 • Τηλέφωνο: 2651025432
ΦΙΛΥΡΑ
 • Παλαιολόγου Ανδρόνικου 18, Ιωάννινα
 • Ξενοδοχείο Τύπου Επιπλωμένων Διαμερισμάτων
 • Αστέρια: **
 • Έτος πρώτης λειτουργίας: 2001
 • Περιλαμβάνει 5 δωμάτια και 16 κλίνες
 • Ιδιοκτήτης: ΠΑΠΑΔΙΑΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ
 • Τηλέφωνο: 26510-83560
 • Email: info@hotelfilyra.gr
 • Web: www.hotelfilyra.gr
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΚΡΙΚΩΝΗΣ
 • Λεωφ. Σταύρου Νιάρχου Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
 • Ξενοδοχείο Κλασικού Τύπου
 • Αστέρια: ****
 • Έτος πρώτης λειτουργίας: 1994
 • Περιλαμβάνει 23 δωμάτια και 46 κλίνες
 • Ιδιοκτήτης: Τ. ΚΡΙΚΩΝΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο..Ε.
 • Τηλέφωνο: 2651044633
 • Web: www.krikonis-hotel.gr
GRAND SERAI
 • Δωδώνης 33, Ιωάννινα
 • Ξενοδοχείο Κλασικού Τύπου
 • Αστέρια: *****
 • Έτος πρώτης λειτουργίας: 2008
 • Περιλαμβάνει 176 δωμάτια και 378 κλίνες
 • Ιδιοκτήτης: ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ
 • Τηλέφωνο: 2651090550
 • Email: reservations@mitsis-grandserai.com
ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ
 • Μπιζάνι, Ιωάννινα
 • Ξενοδοχείο Κλασικού Τύπου
 • Αστέρια: ***
 • Έτος πρώτης λειτουργίας: 2008
 • Περιλαμβάνει 11 δωμάτια και 22 κλίνες
 • Ιδιοκτήτης: ΜΠΕΛΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
 • Τηλέφωνο: 26510-93702
 • Web: www.filoxeniahotel.eu
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΛΑΚΚΑΣ
 • Πέραμα, Ιωάννινα
 • Ξενοδοχείο Κλασικού Τύπου
 • Αστέρια: **
 • Έτος πρώτης λειτουργίας: 1995
 • Περιλαμβάνει 29 δωμάτια και 65 κλίνες
 • Ιδιοκτήτης: ΞΕΝ.ΤΟΥΡ.ΕΠΙΧ.ΑΦΟΙ ΛΑΚΚΑ Ο.Ε.
 • Τηλέφωνο 2651081741
ΠΕΡΣΑ
 • Πέραμα, Ιωάννινα, Ελλάδα
 • Ξενοδοχείο Τύπου Επιπλωμένων Διαμερισμάτων
 • Αστέρια: *
 • Έτος πρώτης λειτουργίας: 2002
 • Περιλαμβάνει 9 δωμάτια και 18 κλίνες
 • Ιδιοκτήτης: ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΝΙΚΟΛΑΟΣ & ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΜΑΜΑΚΗΣ
 • Τηλέφωνο 26510-81151
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΑΛΕΞΙΟΣ
 • Πουκεβίλ 14, Ιωάννινα
 • Ξενοδοχείο Κλασικού Τύπου
 • Αστέρια: **
 • Έτος πρώτης λειτουργίας: 1977
 • Περιλαμβάνει 92 δωμάτια και 160 κλίνες
 • Ιδιοκτήτης: ΑΛΕΞΙΟΣ Α.Ξ.Ε.
 • Τηλέφωνο: 26510-24003
 • Email: info@alexios.gr
Anemolia Resort
 • Αμφιθέα, Πέραμα, Ιωάννινα
 • Ξενοδοχείο Κλασικού Τύπου
 • Αστέρια: ***
 • Ιδιοκτήτης: ΤΣΟΥΜΑΝΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ Ο.Ε.
 • Τηλέφωνο 26510-81649
 • Web: www.anemolia-resort.gr
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΑΜΦΙΘΕΑ
 • Αμφιθέα, Πέραμα, Ιωάννινα
 • Ξενοδοχείο Κλασικού Τύπου
 • Αστέρια: ***
 • Έτος πρώτης λειτουργίας: 2010
 • Περιλαμβάνει 17 δωμάτια και 29 κλίνες
 • Ιδιοκτήτης: Π.ΓΚΟΓΚΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε.
 • Τηλέφωνο: 26510 81115
 • Email: info@hotel-amfithea.gr
 • Web: www.hotel-amfithea.gr
HOTEL PARIS
 • Τσιριγώτη, Ιωάννινα
 • Ξενοδοχείο Κλασικού Τύπου
 • Αστέρια: *
 • Έτος πρώτης λειτουργίας: 2008
 • Περιλαμβάνει 16 δωμάτια και 30 κλίνες
 • Ιδιοκτήτης: Κλείτσας Δημήτριος & Νικόλαος
 • Τηλέφωνο 26510-20541
Αγάπη HOTEL
 • Τσιριγώτη 6, Ιωάννινα
 • Ξενοδοχείο Κλασικού Τύπου
 • Αστέρια: *
 • Έτος πρώτης λειτουργίας: 1963
 • Περιλαμβάνει 6 δωμάτια και 12 κλίνες
 • Ιδιοκτήτης: ΜΠΟΥΚΑ ΜΑΡΙΝΑ
 • Τηλέφωνο 26510-27139
ΕΡΜΗΣ
 • Τσιριγώτη 5, Ιωάννινα 45444
 • Ξενοδοχείο Κλασικού Τύπου
 • Αστέρια: *
 • Έτος πρώτης λειτουργίας: 1985
 • Περιλαμβάνει 33 δωμάτια και 54 κλίνες
 • Ιδιοκτήτης: ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΙΜΟΛΕΩΝ
 • Τηλέφωνο 26510-26209
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΔΙΟΝΗ
 • Τσιριγώτη 10, Ιωάννινα
 • Ξενοδοχείο Κλασικού Τύπου
 • Αστέρια: **
 • Έτος πρώτης λειτουργίας: 1972
 • Περιλαμβάνει 52 δωμάτια και 90 κλίνες
 • Ιδιοκτήτης: ΔΙΩΝΗ Α.Ε
 • Τηλέφωνο 2651027032
 • Email: info@dionihotel.com
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΕΓΝΑΤΙΑ
 • Αραβαντινού 2-18, Ιωάννινα 45444, Ελλάδα
 • Ξενοδοχείο Κλασικού Τύπου
 • Αστέρια: **
 • Έτος πρώτης λειτουργίας: 1970
 • Περιλαμβάνει 52 δωμάτια και 96 κλίνες
 • Ιδιοκτήτης: ΚΩΣΤΟΒΑΣΙΛΗΣ Ι.ΣΑΡΡΑ Β.ΤΑΤΣΙΡΑΜΟΣ Ι. SAPERSTON HOLDING
 • Τηλέφωνο 2651025667
 • Email: info@hotel-egnatia.gr
ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ
 • Βοημούνδου, Ιωάννινα 45332, Ελλάδα
 • Ξενοδοχείο Κλασικού Τύπου
 • Αστέρια: **
 • Έτος πρώτης λειτουργίας: 1973
 • Περιλαμβάνει 104 δωμάτια και 200 κλίνες
 • Ιδιοκτήτης: Α.Ε. ΞΕΝ/ΚΩΝ & ΤΟΥΡ/ΚΩΝ ΕΠΙΧ/ΣΕΩΝ ΒΥΖΑΝΤΙΟ
 • Τηλέφωνο 2651043898
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ JANNENA HOUSE
 • Πλάκας 18, Ιωάννινα 45332, Ελλάδα
 • Ξενοδοχείο Τύπου Επιπλωμένων Διαμερισμάτων
 • Αστέρια: **
 • Έτος πρώτης λειτουργίας: 1989
 • Περιλαμβάνει 13 δωμάτια και 31 κλίνες
 • Ιδιοκτήτης: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΞΕΝ/ΚΗ & ΤΟΥΡ/ΚΗ Α.Ε.
 • Τηλέφωνο 2651040762
ΜΙR Boutique Hotel
 • Λιγκιάδες, Πέραμα, Ιωάννινα
 • Ξενοδοχείο Κλασικού Τύπου
 • Αστέρια: ***
 • Έτος πρώτης λειτουργίας: 2011
 • Περιλαμβάνει 14 δωμάτια και 26 κλίνες
 • Ιδιοκτήτης: ΖΑΖΟΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ε.Π.Ε.
 • Τηλέφωνο 2651081071
Ξενοδοχείο Du Lac
 • Ίκκου, Ιωάννινα 45221, Ελλάδα
 • Ξενοδοχείο Κλασικού Τύπου
 • Αστέρια: *****
 • Έτος πρώτης λειτουργίας: 1998
 • Περιλαμβάνει 166 δωμάτια και 363 κλίνες
 • Ιδιοκτήτης: ΞΕΝ/ΚΕΣ ΕΠΙΧ/ΣΕΙΣ Θ.ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ Α.Ε
 • Τηλέφωνο 2651059100
 • Email: info@hoteldulac.gr